Residents del centre Dr. Sarphatihuis d'Amsterdam observen "La ronda de nit"

Rembrandt, de gira per les residències de gent gran dels Països Baixos

El Rijksmuseum acosta "La ronda de nit", un dels quadres més famosos del pintor, a un dels col·lectius que més han patit la Covid-19

RedaccióActualitzat

Les residències de gent gran han estat colpejades durament per la pandèmia de la Covid-19. Conscients de les limitacions d'algunes de les persones grans que hi viuen, el Rijksmuseum d'Amsterdam ha organitzat una gira aquest estiu per mostrar el cèlebre quadre "La ronda de nit", de Rembrandt, com explica Cathelijne Denekamp, cap d'accessibiliat del museu:

"Sabem que és difícil que els residents de les llars de gent gran vinguin al Rijksmuseum; per aquest motiu els portem 'La ronda de nit'."

Un resident del centre Dr. Sarphatihuis d'Amsterdam observa la "La ronda de nit", de Rembrandt (EFE / EPA / Robin van Lonkhuijsen)

414è aniversari del naixement del pintor

Aprofitant l'efemèride del 414è aniversari de Rembrandt dimecres passat, el Museu Estatal d'Amsterdam portarà a les residències de gent gran tres còpies de mida natural d'una de les obres mestres més famoses del pintor. El quadre de Rembrandt van Rijn, pintat entre els anys 1640 i el 1642, s'estarà una setmana en cada un dels centres residencials.

 

Durant la gira d'estiu, es faran xerrades divulgatives i els residents podran observar amb deteniment els detalls d'una obra enorme, de més de tres metre d'alt i quatre d'ample, com explica la resident del centre Dr. Sarphatihuis d'Amsterdam, Loes van Beek, que va quedar impressionada de la qualitat de l'obra:

"El que més m'agrada de Rembrandt és la manera com pintava els detalls, les cares. Com els donava vida!"

ARXIVAT A:
Coronavirus Art
Anar al contingut