Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Relleu generacional a la Terra Alta: 4 de cada 10 cellers de la DO, en mans de joves

El reconeixement dels vins de la comarca atrau joves que s'hi volen dedicar, i això porta a obrir més negocis i també a frenar l'envelliment de la comarca

Actualitzat
TEMA:
Agricultura

El creixent reconeixement dels vins de la Terra Alta ha fet incrementar el nombre de cellers, un 50 per cent en els últims 15 anys. Bona part dels nous cellers els porten joves que han trencat la tendència al despoblament i envelliment de la comarca, fins al punt que els responsables de quatre de cada deu cellers tenen menys de 40 anys.

Sergi Pallarès té 23 anys i ja té el seu propi celler. Mentre ultima el grau d'Enologia a la URV, cultiva les vinyes i recupera un antic celler familiar. Va començar veremant al costat del seu oncle, que ara és qui l'ajuda a ell.

"Des de petit sempre he tingut clar que volia treballar a la comarca i seguir la tradició vitivinícola."

Sergi va fer el seu primer vi amb només 17 anys, 83 ampolles d'un monovarietal de garnatxa blanca; ara n'elabora més de 15.000, però continua sent el celler més petit de la Terra Alta.

El relleu generacional es fa palès també a l'Escola Agrària de Gandesa, el prestigi dels vins de la Terra Alta atreu joves que volen dedicar-s'hi, alguns són de la comarca, altres venen de fora i fins i tot n'hi ha que hi han retornat.

És el cas de la Carmen Álvarez, que es va quedar sense feina a Barcelona i va decidir tornar a casa, perquè tenia terres i un celler fa anys. "La meva idea és tornar a obrir el celler i dedicar-m'hi plenament", assegura.

Sembla que amb la feina d'aquest joves el vi de la Terra Alta té el futur garantit.

 

ARXIVAT A:
Agricultura

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut