El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una imatge d'arxiu (ACN)
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Relleu als Mossos: Interior canvia el cap dels antiavalots

Els canvis inclouen un relleu al capdavant de la Comissaria General d'Informació i a la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat

RedaccióActualitzat

Canvis als alts comandaments dels Mossos d'Esquadra. Interior ha rellevat el cap de la Brigada Mòbil, dels antiavalots, Carles Hernández, un mes i mig després que el conseller d'Interior demanés responsabilitats per les càrregues contra independentistes a Girona i Terrassa.

El Departament d'Interior argumenta que aquest canvi i el del responsable d'informació de la policia ja l'havien demanat els agents.

L'actuació policial de la Brigada Mòbil en manifestacions recents on hi ha hagut un augment de violència per part de petits grups, com va passar a Girona al desembre, va posar en el punt de mira els antiavalots dels Mossos. En aquest operatiu es va poder veure el fins avui cap de la Brigada Mòbil sense casc i donant cops amb la porra.

Càrregues dels Mossos a Girona contra els manifestants de la Plataforma Antifeixista

 

Va ser arran d'aquest cas quan el president Torra va instar el conseller Buch a fer canvis. Uns relleus que finalment es van aturar i que ara, segons el departament, es fan per iniciativa de la cúpula policial i no pas de la seva direcció política.

El fins ara cap d'antiavalots pujarà de categoria i passa a ser el número dos de la Divisió d'Informació, l'àrea encarregada de la lluita antiterrorista.

El nou cap de la Brigada Mòbil serà Xavi Pastor, un dels impulsors de la unitat de mediació dels Mossos. Aquest relleu podria significar un canvi d'orientació dins de la Brimo.

De fet, aquest relleu s'engloba en una remodelació més profunda que ha hagut d'emprendre la cúpula del cos en passar a segona activitat dos històrics comissaris dels Mossos: Manel Castellví, des de fa set anys al capdavant de la Comissaria General d'Informació, i Emili Quevedo, que feia dotze anys que era màxim responsable de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat.

Precisament, la Divisió d'Informació és una de les àrees on també avui s'han anunciat més canvis. El cap, el comissari Castellví, passa a segona activitat, una opció que s'atorga a agents per motius d'edat i on es fan tasques més administratives.

Per reemplaçar Castellví al capdavant de l'àrea d'Informació, s'ha optat pel seu fins ara número dos, l'intendent Eduard Sallent, que tindrà com a sotscap l'intendent Carles Hernández (fins ara cap de la Brimo).

Castellví va haver de donar explicacions a un jutge com a màxim responsable de la crema de documents confidencials a la incineradora de Sant Adrià -un procediment policial habitual-, que van ser interceptats per la Policia Nacional en un moment de màxima tensió entre cossos. Un cas que fa poc un jutge va arxivar.

Emili Quevedo és un dels integrants de la cúpula dels Mossos d'Esquadra en l'etapa del major Josep Lluís Trapero, que està pendent de declarar com a imputat davant un jutge de Cornellà per la suposada passivitat de la policia catalana l'1-O.

La comissària Alícia Moriana assumirà les funcions de Quevedo i serà la nova cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat, i la intendent Rocío Rubio, fins ara cap de la Divisió de Policia Científica, passarà a exercir les noves funcions a l'Escola de Policia de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut