Manel Gasch i Hurios, nou abat de Montserrat

Relleu a Montserrat després de 21 anys: Manel Gasch és el nou abat

Josep Maria Soler es va jubilar fa un mes en fer 75 anys

Nou abat a Montserrat després de dues dècades. És Manel Gasch i Hurios, de 51 anys, nascut a Barcelona i llicenciat en Dret i Teologia. En fa 25 que va entrar al monestir, on fins ara n'era el majordom i administrador. 

Una trentena de monjos optaven a rellevar Josep Maria Soler, que es va jubilar fa un mes, quan va fer 75 anys. Gasch ha agraït la tasca a Soler, de qui ha dit: "Al llarg de vint-i-un anys ha guiat la nostra comunitat amb esperit de saviesa i generositat."

El nou abat també s'ha marcat reptes de futur, entre els quals ha destacat la celebració el 2025 del mil·lenari del monestir, que veu "com una oportunitat de fer arribar Montserrat i la vida monàstica a la nostra societat actual". "Un mil·lenari que ha de ser un punt de partida per al Montserrat del futur", ha assegurat.

La jubilació de Soler va obrir un procés per designar-ne el successor, amb una votació secreta en la qual han participat tots els monjos de la comunitat --tant els que són a Montserrat com en altres monestirs com ara Santa Maria del Miracle, Sant Miquel de Cuixà o a l'estranger. 

Aquest dimecres, en una reunió, la comunitat benedictina ha escollit Gasch, que ja exerceix, a l'espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc a la basílica de Santa Maria en les pròximes setmanes.

 

ARXIVAT A:
EsglésiaReligióAbadia de Montserrat
Anar al contingut