Relleu a la direcció dels Mossos: destitueixen Miquel Esquius, nomenat fa 10 mesos
Miquel Esquius, cap dels Mossos, l'agost del 2018 en una roda de premsa (ACN)

Relleu a la direcció dels Mossos: destitueixen Miquel Esquius, nomenat fa 10 mesos

El nou cap de la policia catalana serà Eduard Sallent, actual cap de la Comissaria General d'Informació

RedaccióActualitzat

Relleu al capdavant dels Mossos d'Esquadra. La Conselleria d'Interior ha destituït Miquel Esquius –nomenat fa poc més de 10 mesos– com a cap de la policia catalana.

Nomenat el juliol de l'any passat, Esquius va substituir Ferran López, que va dirigir els Mossos durant l'aplicació a Catalunya de l'article 155 i la destitució del major Josep Lluís Trapero.

El juny de l'any passat, després de la constitució del nou govern i la retirada del 155, López va presentar la dimissió.

El nou cap serà Eduard Sallent, actual cap de la Comissaria General d'Informació. La decisió l'ha comunicada aquest matí el conseller d'Interior, Miquel Buch, amb l'argument que, després d'una etapa transitòria i convulsa en què s'ha recuperat la confiança en el cos, calen noves visions per encarar nous reptes.

Esquius ha escrit una carta de comiat per posar-se a disposició del seu successor. Assegura que cal acceptar la decisió:

"Quan em van proposar assumir el càrrec, ho vaig acceptar per responsabilitat i per sentit del deure i, ara que m'han comunicat la meva substitució, l'assumeixo i l' accepto amb el mateix sentit del deure. Tinc clar que, per sobre de tot, ens devem a l'organització i ha de prevaldre el millor per al nostre cos. I si ara els màxims responsables del Departament han cregut que el millor era el meu relleu, cal acceptar-ho."

 

 

Carta de comiat de Miquel Esquius by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

L'excap de la policia catalana justifica la seva feina al llarg d'aquests 10 mesos pel moment històric actual del cos:

 

"He intentat prendre les decisions que m'ha semblat que eren les millors per a l'època que m'ha tocat dirigir el cos. He procurat fer-ho pensant a recuperar la normalitat institucional, amb tots els estaments, cossos i actors socials, des de la neutralitat política i amb la voluntat final de servei a tota la ciutadania."


Aquesta decisió de la Conselleria d'Interior suposa una nova desavinença amb els comissaris de Mossos després de la polèmica per la nova unitat d'escortes de Presidència.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut