Pla general de l'espectacle 'Acte de fe' a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa. Imatge del 16 d'…
Pla general de l'espectacle 'Acte de fe' a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa. Imatge del 16 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Religió i tecnologia interactuen en un espectacle on la música la crea una màquina en directe

ACN Manresa.-Carlos Martorell, Adrià Grandia i Marc Vilajuana creuen que l'home es relaciona de la mateixa manera amb la religió que amb la tecnologia. És un acte de fe, asseguren. I aquest és el títol de l'espectacle que han presentat aquest divendres a la Fira Mediterrània. Un treball, que és el resultat de nou mesos d'investigació, i que explora la relació de l'home amb la religió i la tecnologia. Per fer-ho, Martorell va abocar en una màquina 11.000 partitures, des de l'Edat Mitjana fins al Renaixement i, durant l'espectacle, aquesta màquina actua en directe com un músic més. Coproduït per la Fira Mediterrània, Fira Tàrrega, Eufònic, Konvent i el convent d'Alcover, l'espectacle és una de les estrenes absolutes del certamen manresà.

'Acte de Fe' s'ha presentat aquesta tarda a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera. A l'espectacle, hi ha quatre músics: Carlos Martorell (sintetitzadors i artiphon), Adrià Grandia (veu), Marc Vilajuana (viola de roda i sintetitzador modular) i una intel¿ligència artificial alimentada amb 11.000 partitures religioses capaç d'interactuar musicalment amb la resta de companys. Es tracta d'un treball que busca fer reflexionar l'espectador sobre l'ús que fem dels dispositius i que, en escena, es presenta com una cerimònia litúrgica que dura poc més de 40 minuts. 'Acte de Fe' és una de les estrenes absolutes que presenta la Mediterrània en la seva 23a edició. El certamen ha hagut de reduir el nombre d'espectadors i actuacions, distribuïdes en sis dies per garantir les mesures de seguretat. A més, la mascareta és obligatòria en tots els espectacles, es respecta la distància en les cues d'entrada i l'organització facilita gel per netejar-se les mans. En total, hi participaran 56 companyies que faran 46 espectacles en viu, a 13 espais diferents.

Anar al contingut