Relaxament en les fases 1 i 2: més facilitats per als comerços i per fer esport
Les botigues no hauran de netejar-ho tot 6 vegades al dia, i les piscines obriran per a ús esportiu
Relaxament en les fases 1 i 2: més facilitats per als comerços i per fer esport

Relaxament en les fases 1 i 2: més facilitats per als comerços i per fer esport

Les botigues no hauran de netejar-ho tot 6 vegades al dia, i les piscines obriran per a ús esportiu

Redacció Actualitzat
TEMA:
Desescalada
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, ha publicat aquest dissabte com haurà de ser la fase 3 del desconfinament, però alhora ha relaxat algunes mesures de les fases 1 i 2.

En una ordre del Ministeri de Sanitat, es marquen aquestes noves mesures, que se centren sobretot en les activitats esportives, però també en el comerç i els serveis.

Comerços en fases 1 i 2

Una clienta recull l'esmorzar en una pastisseria, aquest dimecres a Palamós (ACN)

El BOE d'aquest dissabte relaxa les mesures d'higiene als comerços en general: fins ara en fase 1 calia fer una neteja a fons 6 vegades al dia, i ara amb 2 n'hi haurà prou.

A més, una d'aquestes neteges pot ser a l'inici de la jornada, no com fins ara, que havia de ser obligatòriament al final del dia.

Els lavabos dels comerços també es podran fer servir amb més marge: podrà haver-hi més d'una persona si són grans, fins a un màxim d'un terç de la seva capacitat.

L'ús de les piscines

Una de les mesures més esperades és l'obertura de les piscines: podran obrir totes les dels territoris que estan en fase 1 o superior, tot i que només per a ús esportiu, no pas recreatiu.

Caldrà demanar hora per anar-hi i es podran practicar esports individuals o, com a molt, en grups de dos, però sempre evitant el contacte físic i mantenint la distància interpersonal de dos metres.

Piscina de Pamplona que aquest dilluns va obrir, ja en fase 2 (EFE)

De fet, en les piscines el que es fa és equiparar la fase 1 amb les mesures que ja estaven fixades per a la fase 2, i que inclou un aforament màxim del 30% de totes instal·lacions de la piscina, vestuaris inclosos.

A més d'aquest relaxament de les mesures aplicades a les piscines, també s'equiparen les dues fases pel que fa als entrenaments de lligues professionals i a l'inici de competicions a porta tancada.


Altres esports en fase 2

L'ordre també permet, en fase 2, que en espais esportius tancats hi puguin jugar fins a 4 persones per parelles en esports com, per exemple, el tenis. Fins ara només podien jugar 2 persones.

També en fase 2 es relaxen les condicions dels entrenaments esportius professionals, amb la possibilitat de fer reunions de més de 15 persones quan ja portin una setmana entrenant.

Pel que fa a les activitats esportives o recreatives en espais naturals, no caldrà fer-les amb un guia professional, sinó que es podran fer de manera lliure, tot respectant l'aforament que tinguin.

Per fer totes aquestes activitats, tant de la fase 1 com de la 2, no es pot sortir del territori de desescalada, sigui una província o una regió sanitària.

Només es poden creuar els límits dels territoris per motius laborals o sanitaris, per fer-se càrrec de persones dependents o per raons de "força major".

El gruix d'Espanya, en fase 2

La immensa majoria del territori espanyol estarà el dilluns 1 de juny en fase 2, amb l'excepció de les comunitats autònomes de Madrid i Castella i Lleó i les regions sanitàries de Lleida i de Barcelona, ja unificada amb les àrees metropolitanes nord i sud, que es mantindran en fase 1.

En fase 3 només hi haurà les illes d'El Hierro i La Gomera, a les Canàries, i la de Formentera, a les Balears. 

Una treballadora d'una botiga de joguines, aquest dimecres a Salt (ACN)
ARXIVAT A:
Fases de la desescalada Desescalada Coronavirus

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut