Antonio Baños i Eulàlia Reguant, acompanyats de Maria Sirvent, de la CUP, a la sortida del TSJC (EFE)

Reguant sobre la decisió de no respondre a Vox: "Ho defensarem fins al final"

Antonio Baños i Eulàlia Reguant tenen cinc dies per recórrer la sanció de 2.500 euros per negar-se a declarar com a testimonis en el judici del procés

RedaccióActualitzat

Els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños tenen cinc dies per recórrer la sanció de 2.500 euros que la justícia els ha imposat per haver-se negat a declarar com a testimonis en el judici del procés que es fa al Tribunal Suprem.

Baños i Reguant han recollit la notificació aquest matí en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que no els dona l'opció de rectificar i anar a declarar, contràriament al que algunes veus havien apuntat inicialment. També els han informat que s'obre peça separada.

En declaracions als mitjans a la sortida del TSJC, Reguant ha assegurat que es ratifiquen en la decisió de no respondre les preguntes de Vox, perquè consideren inacceptable que el partit d'extrema dreta pugui exercir l'acusació popular.

 

L'exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant s'ha ratificat en la decisió de no respondre les preguntes de Vox en el Tribunal Suprem (ACN)

 

Reguant ha recordat que ja havien dit que "davant d'un partit masclista, feixista i xenòfob no pensàvem contestar les preguntes" i ha afegit que "ho defensarem fins a les últimes conseqüències".

"Estem convençudes que un acte d'objecció de consciència s'ha de poder permetre en aquest país. Entenem que l'ètica i el compromís antifeixista hauria d'estar per sobre del que ens ordeni un tribunal."

"Fèiem un acte d'objecció de consciència i ho defensarem fins al final. Entenem que és l'única manera que tenim davant d'un tribunal d'excepció que avala la presència d'aquest tipus de partits i d'aquest tipus d'ideologies en el marc d'aquest judici esbiaixat i polític."


Un cop rebuda la sanció, Reguant no ha aclarit quin serà el seu pròxim pas "per posar sobre la taula que el problema és el judici en si mateix i, en aquest cas en concret, en la presència d'un partit d'extrema dreta". Tampoc no ha descartat presentar-hi recurs.

"Si la via per dir al jutge Marchena i al TS que no respondre a Vox és una decisió de compromís i de consciència és fer-ho amb un recurs, ho farem amb un recurs."

 

Eulàlia Reguant i Antonio Baños, acompanyats de la diputada Maria Sirvent, a la sortida del TSJC (ACN)

 

D'entrada, en qualsevol cas, ha volgut deixar clar que ella i Baños estudiaran "tot el que hi ha sobre la taula".

ARXIVAT A:
Judici procésCUP
Anar al contingut