Barcelona

Eulàlia Reguant (CUP): "El president ens ha fallat en com ens ha dit les coses"

Els diputats de la CUP reclamen que el govern expliqui si hi ha mediació en marxa i rebutgen les negociacions secretes, "sospitoses de pactes per dalt i traïcions a la gent"

RedaccióActualitzat

Els diputats de la CUP s'han mostrat aquest dimecres decebuts amb la sessió al Parlament de dimarts, i han dit que "es van trencar confiances amb el govern". Ho han dit tant Benet Salellas com Eulàlia Reguant, que han coincidit a reclamar al president Puigdemont que expliqui si hi ha cap negociació en marxa.

Entrevistada a "El matí de Catalunya Ràdio", Reguant ha insistit que el problema no és la comunicació amb la CUP, sinó el secretisme que atribueixen a Puigdemont:

"Ahir es va fer una cosa una mica estranya i ho hem de pair tots. El president ens ha fallat en com ens ha dit les coses, o com no ens les ha dit. La gent no ho entén, se li ha d'explicar. Nosaltres tampoc ho podem explicar perquè no ho sabem."

 

Aturar l'activitat parlamentària

Per la seva banda, Salellas ha explicat a "Els matins" de TV3 que dissabte la CUP pot decidir aturar l'activitat parlamentària, però s'ha mostrat clarament partidari de fer-ho ara:

"Em sembla que no podem continuar fent acció ordinària al Parlament amb una situació com aquesta. Això no vol dir quedar-se a casa de braços plegats; vol dir ser al carrer i generar propostes polítiques perquè la república neixi d'una vegada. No és una qüestió de Carles Puigdemont versus la CUP, és una qüestió de com hem treballat tot aquest temps i quines explicacions estem donant a la gent."

 

Precisament, aquest dimecres Eulàlia Reguant ha presentat la renúncia a l'acta de diputada del Parlament. Aquesta renúncia, però, no té relació amb la situació política, sinó que estava ja prevista per dedicar-se exclusivament a la política municipal com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona, en substitució de Josep Garganté:

 


"Una nova institucionalitat"

Salellas ha revelat que l'endarreriment de la sessió el va forçar la CUP, i que el resultat va ser la signatura de la declaració d'independència, que no estava prevista. Per Salellas, això significa una "nova institucionalitat":

"La reunió dels diputats independentistes ahir en aquella sala del Parlament podria ser el primer pas d'una nova institucionalitat precisament en aquests moments en què sabem que les institucions autonòmiques ordinàries estan en perill de ser suspeses per l'estat espanyol."

El diputat de la CUP ha estat molt dur amb la possibilitat que es faci una negociació sense llum i taquígrafs:

"Soc del parer que les coses secretes i en despatxos acostumen a ser sospitoses de pactes per dalt i traïcions a la gent."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut