Pla mig de la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, durant la visita que ha fet a Lleida el 4 de novembre del 2016. (Horitzontal)
Pla mig de la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, durant la visita que ha fet a Lleida el 4 de novembre del 2016. (Horitzontal)

Reguant adverteix que la detenció de Venturós per part dels Mossos pot afectar les relacions de la CUP amb JxSí

Actualitzat

ACN Lleida.-La diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha advertit que la detenció aquest divendres de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per part dels Mossos d'Esquadra "genera certes dificultats amb Junts pel Sí i amb el Govern en aquests moments", tot i remarcar que abans la formació anticapitalista ho haurà de valorar "amb calma". "Des del primer moment hem demanat als Mossos que no responguessin aquestes iniciatives judicials endegades per l'Estat" però "veiem que els Mossos sempre han respost al poder i veiem que ho segueixen fent", ha dit Reguant. La diputada de la CUP considera que el dia d'avui "passarà a la història" perquè "els Mossos han actuat de matinada, detenint algú, i en aquest cas una alcaldessa, que es nega declarar per haver mantingut una estelada al balcó, algú que està sent perseguit pel procés independentista".

Des de Lleida, Eulàlia Reguant ha manifestat que des de la CUP estan "enfadats i dolguts amb l'actuació dels Mossos" perquè "anar a detenir algú a les set del matí i més una alcaldessa, ens retorna a certes èpoques". La diputada cupaire ha reiterat la decisió de la formació anticapitalista de "no respondre a la judicialització que porta a terme l'Estat" i, per això, "seguirem avançant de forma decidida en allò que ens vam proposar", ha sentenciat, tot manifestant el seu "suport a Venturós, avui, i a tots els càrrecs electes que poden venir després". Reguant ha deixat clar que "el que ha passat avui ho hem de valorar amb calma però genera certes dificultats amb JxSí i amb el Govern ara mateix, és evident", ha dit.Pel que fa a les negociacions sobre els pressupostos de la Generalitat, la cupaire ha mantingut la voluntat de la formació anticapitalista de no voler-ne fer un debat públic i a través dels mitjans i ha afirmat que "quan sigui el moment, la CUP exposarà la seva posició i prendrà les decisions de la manera que sempre les ha preses". Tot i això, ha explicat que la idea és que el projecte de pressupostos pugui entrar al novembre al Parlament i ha recordat que "l'acord és que hi ha d'haver un acord amb JxSí perquè els pressupostos entrin, i entenem que mentre no hi sigui no l'entraran".

Anar al contingut