Registre del maleter d'un taxi aquest dimarts al Parlament (ACN)
Barcelona

Registren el taxi de Xavier Domènech en ple control policial del Parlament

S'han incrementat els controls policials al Parlament i a la frontera amb França coincidint amb el ple d'investidura de Puigdemont, que ha quedat ajornat

RedaccióActualitzat

Matí de controls policials a la frontera amb França i als voltants del Parlament, on s'havia de celebrar el ple d'investidura de Puigdemont, que Torrent ha ajornat fins que pugui ser "efectiu i amb garanties".

En el cas del Parlament s'ha controlat l'entrada de tots els cotxes que hi volien accedir, siguéssin diputats o no. Aquest ha estat el cas de Xavier Domènech, de Catalunya en Comú-Podem. Hi ha arribat amb taxi i ha estat aturat pels Mossos, que han registrat el maleter del vehicle.

Hi ha fet referència a Twitter el líder de Podem, Pablo Iglesias, que es feia creus d'una situació que ha qualificat com de tebeo.

 

Oficialment, el Parc de la Ciutadella ha estat tancat al públic general per motius de seguretat en previsió del ple que s'havia de celebrar a les tres de la tarda. Només hi podien accedir diputats, treballadors, empreses de serveis i mitjans de comunicació acreditats, que han de passar els controls per la porta del passeig Picasso.

 

Els agents feien baixar els conductors i ocupants per poder veure l'interior dels vehicles i comprovar què hi ha al portaequipatges.        

Controls a les fronteres

Els controls policials també s'han intensificat a les fronteres amb França. A l'AP-7, a l'alçada de la Jonquera, la Policia Nacional n'ha instal·lat un en sentit sud, i ha parat cotxes procedents de França.

Els últims dies hi ha hagut un augment d'aquest tipus de controls a diferents punts de la frontera amb França. A preguntes dels periodistes, els agents han donat diferents motius.

En alguns casos han admès que formaven part d'un operatiu especial per intentar detenir Carles Puigdemont, però també han assegurat que eren deguts a operatius contra la delinqüència itinerant o contra el narcotràfic, controls que es fan de manera habitual.

 

A la Cerdanya, a l'N-260, és la Guàrdia Civil la que ha muntat un control per inspeccionar els cotxes que baixen en direcció a Barcelona:

 

 

D'altra banda, el secretari primer de la mesa del Parlament, el diputat de Junts per Catalunya Eusebi Campdepadrós, va denunciar aquest dilluns a la nit que, quan va tornar a casa, s'hi va trobar la Guàrdia Civil:

 


Zoido va avançar-ho

De fet, fa una setmana el mateix ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va explicar obertament que s'estava preparant un operatiu especial perquè Puigdemont "no pugui entrar ni en el maleter d'un cotxe". 

Aquest operatiu ha inclòs les carreteres, els ports, els aeroports i aeròdroms i altres possibilitats, fins i tot les clavegueres del parc de la Ciutadella pròximes al Parlament. 

Notícia relacionada: Torrent es queixa per carta a Zoido pel desplegament policial al Parlament

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DArticle 155Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut