Estrasburg

Reding avisa que continuarà parlant "alt i clar" per defensar els valors europeus

La comissària europea de Justícia, Viviane Reding, considera que ha sortit reforçada de la polèmica desfermada per les crítiques a França per l'expulsió de gitanos romanesos. Reding ha advertit que continuarà parlant "alt i clar" per defensar els valors de la Unió Europea, que ha vist en perill per la política de Nicolas Sarkozy, i ha atribuït al masclisme part de les crítiques que ha rebut. "En política, si un home fa un cop de puny a la taula, és un mascle que es defensa; si és dona, és una histèrica", ha afirmat.

Actualitzat
Viviane Reding ha explicat que els serveis jurídics de la Comissió Europea estudien les respostes que els ha enviat França sobre la política d'expulsió dels gitanos, per saber si s'aplica o no correctament la directiva sobre la llibertat de circulació, del 2004, i si hi ha o no discriminació en aquest cas. 

Reding ha remarcat que la UE "està basada en uns valors i defensar-los és feina de la Comissió Europea". I ha afegit: "He parlat i parlaré alt i clar si aquests valors no es respecten."

Les declaracions de la comissària comparant les expulsions de gitanos amb les deportacions que van fer els nazis van aixecar polseguera a la UE

Anar al contingut