ANÀLISI

Red Eléctrica ja hi torna

Enllaç a altres textos de l'autor

Xavier Bosch

Director i presentador del programa "Àgora", de TV3

Actualitzat
A les cinc de la tarda vam decidir, d'acord amb la direcció d'Informatius, fer un "Àgora" especial. Això vol dir més d'hora (demanem disculpes a Jordi Bosch i a la seva "Sagrada família") i amb un canvi de continguts. Lògicament, a aquella hora vam veure que els alcaldes de Salt, Guissona i Manlleu no podrien arribar al plató a parlar d'immigració. Tot i que algun ja havia inciat l'intent d'arribar a Barcelona, la prudència i la policia els van fer tornar enrere. Encara que haguessin pogut arribar, l'actualitat ens obligava, però, per no semblar marcians, a parlar dels efectes del temporal de neu.

A partir d'aquí van començar les dificultats tècniques. Per dir-ne una, resulta que les persones que saben muntar el plató de l'"Àgora" (que és a l'estudi polivalent d'informatius, allà mateix on es fa l'"Esports club") no podien arribar a TV3 per culpa del col·lapse. Al final, a la televisió, quan s'ha de fer un programa en directe, les coses sempre s'acaben solucionant. Pel que fa al contingut, també vam tenir qui vam demanar: Joan Boada, el secretari general d'Interior, va donar la cara. També l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es va desplaçar fins al lloc on hi poguéssim connectar en directe. L'alcadessa de Girona va entrar per telèfon per explicar, per exemple, que s'havien suspès les classes d'avui dimarts a la seva ciutat. En canvi, malgrat totes les gestions que vam fer durant hores amb Red Eléctrica i Fecsa-Endesa, perquè algú expliqués quan tornarien a tenir llum els més de 200.000 catalans que s'havien quedat sense corrent, no van voler donar la cara. Ni una explicació. Ni mitja. Directament, van amagar el cap sota l'ala. Ens pensàvem que, si més no pel que fa a comunicació, havien après la lliçó de la gran apagada de Barcelona. Però no. Com més protagonistes són, més s'amaguen. No sembla la millor manera d'aconseguir que la seva marca sigui valorada i estimada. Calen dades, respostes i explicacions. Al final, però, se sabrà tot.

Els responsables de transports públics tampoc no es van voler esperar al Centre d'Emergències per utilitzar TV3 per explicar als ciutadans què passaria avui. Per alguns càrrecs del país, és més important tornar a casa i posar-se les plantofes que esperar-se fins a la mitjanit per donar explicacions als ciutadans. És una opció.
Anar al contingut