Pla sencer d'un gos rescatat d'una gossera il·legal del Pont d'Armentera. Imatge publicada el 30 d'agost del 2019. (Horitzontal)
Pla sencer d'un gos rescatat d'una gossera il·legal del Pont d'Armentera. Imatge publicada el 30 d'agost del 2019. (Horitzontal)

Recuperen una desena d'animals en mal estat d'una gossera sense llicència del Pont d'Armentera

ACN El Pont d'Armentera.-El Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat el propietari d'una gossera sense llicència del Pont d'Armentera (Alt Camp) on s'han descobert una desena animals en mal estat. Segons la policia, les instal·lacions presentaven unes condicions higièniques i sanitàries molt deficients. Els animals mostraven símptomes de desnutrició i de patir malalties com caquèxia, sarna i paràsits. Alguns d'ells deambulaven per l'exterior de la finca, ja que no disposava d'un tancament efectiu. En el moment de la inspecció, els agents van comprovar que els animals no disposaven de beure ni menjar, i que un d'ells estava tancat en una gàbia sense aigua, i exposat al sol i a la calor.

Els informes veterinaris van recomanar l'aplicació d'un tractament d'higiene i profilaxi fora de les instal·lacions insalubres. Per aquest motiu, després d'informar-ne l'Ajuntament, el Seprona va intervenir els animals i els va traslladar a les instal·lacions de la Societat Protectora d'Animals de Catalunya (SPAC), a Torredembarra. Quan van comprovar els microxips subcutanis implantats als gossos, els agents van descobrir que un d'ells -un gos coniller anglofrancès valorat en uns 3.000 euros- constava com a sostret des de feia anys a Astorga (Lleó). Posteriorment, el seu propietari va manifestar el desig de recuperar-lo i va agrair als agents la feina feta. Els agents han denunciat l'home, C.V.A., pels suposats delictes de maltractament animal i receptació. La Guàrdia Civil ha traslladat les diligències al jutjat de guàrdia de Valls, així com les actes corresponents d'inici d'expedient sancionador per infringir la llei vigent en matèria de sanitat animal i la intervenció d'onze gossos.La investigació continua oberta perquè s'han observat irregularitats en els passaports de procedència dels animals, la qual cosa fa sospitar als agents que tinguin un possible origen il·lícit.

Anar al contingut