Madrid

Recuperades més de 35 tones de vies de tren robades a Madrid

Hi ha cinc persones investigades pel robatori: dues dones i tres homes

RedaccióActualitzat

Més de 35 tones de vies de tren robades és el que ha recuperat la Guàrdia Civil en una ferralleria de la localitat madrilenya de San Fernando de Henares, a Madrid. Estaven tallades en segments i amagades entre la ferralla.

Hi ha cinc persones investigades. Les que rebien el material eren dues dones de 26 i 29 anys, i els que robaven eren tres homes d'entre 25 i 48 anys amb múltiples antecedents per fets semblants.

 

 

La investigació va començar a finals de setembre. Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) feien una inspecció mediambiental en una empresa de gestió de residus a San Fernando de Henares i van descobrir, amagat entre la ferralla, un material que semblava segments de vies de tren. Les vies estaven marcades amb la numeració dels punts quilomètrics i, fins i tot, amb la referència de l'empresa.

Aleshores, van recopilar denúncies i notícies de llocs on hi havia hagut incidències en la circulació de trens per robatoris de vies i també van contactar amb l'empresa encarregada del manteniment perquè reconegués el material robat. Els robatoris s'havien denunciat en zones de la Comunitat de Madrid com el districte de Villaverde o el municipi de Ciempozuelos.

 

 

Un cop fetes les comprovacions, van anar separant la ferralla dels segments de vies. En van recuperar 35.122 quilos.

Els investigadors es van centrar llavors a identificar els presumptes autors dels robatoris i van aconseguir localitzar-los al novembre.

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut