París

Recuperen dos quadres de Picasso que havien estat robats a la néta del pintor

La policia francesa ha recuperat dues obres de Picasso que van ser robades el febrer passat de la casa d'una de les nétes de l'artista malagueny, Diana Widmaier-Picasso. Segons informa l'edició digital del diari "Le Figaró", la policia també ha detingut els presumptes autors del robatori. Les obres s'han trobat a casa d'un dels detinguts, que presumptament forma part d'un grup de delinqüents que ja tenien antecedents per aquest tipus de delicte. Les obres recuperades són un retrat de Maya, filla de Picasso, i un altre de la seva dona Jacqueline, a més d'un dibuix.

Actualitzat
Les pintures s'havien tret dels marcs i les han trobat enrotllades però en bon estat. El valor estimat d'aquestes obres és d'uns 50 milions d'euros, però la policia comptava que les podria recuperar, ja que són peces molt conegudes que difícilment es podien vendre al mercat.

Es tracta dels quadres "Maya amb nina", retrat d'una de les filles de Picasso pintat el 1938, i "Retrat d'una dona, Jacqueline", del 1961.

L'operació policial desenvolupada per l'Oficina Central de Repressió del Vandalisme (OCRB, per les seves sigles en francès) i per l'Oficina Central de Lluita Contra el Tràfic de Béns Culturals (OCBC) ha posat fi a una investigació sobre el parador dels llenços i ha conduït a la detenció dels lladres, els quals, per robar-los, van entrar en el domicili de la néta de l'artista sense utilitzar la violència durant la nit i mentre dormia.
Anar al contingut