Londres

Recuperen diverses caixes de whisky i conyac després d'un segle sepultades sota la neu de l'Antàrtida

L'any 1907 l'expedició liderada per l'irlandès Ernest Shackleton va començar un viatge a l'Antàrtida. L'objectiu era arribar al Pol Sud, però no ho va aconseguir i el 1909 van abandonar l'empresa. Amb tot, va ser el primer d'arribar a la latitud sud més llunyana. Ara, un segle després, un altre grup d'exploradors ha trobat el whisky i el conyac que l'expedició de Shackleton va abandonar en el seu retorn. Han trobat fins a cinc caixes de whisky i dues de conyac en bon estat de conservació. La destil·leria que al seu moment havia fabricat aquest whisky intentarà recuperar-ne la composició per tornar a fabricar-lo i així recuperar un tros d'història.

Actualitzat
Ernest Shackleton va abandonar la seva expedició després de dos anys de travessia quan es trobava a només 160 quilòmetres del seu objectiu, el Pol Sud, a causa de les condicions meteorològiques adverses. En el seu precipitat retorn van deixar enrere una cabana plena de provisions.

Un equip d'investigadors de la Fundació per a la Recuperació del Patrimoni Antàrtic de Nova Zelanda va localitzar la construcció el 2006 però no ha estat fins ara quan s'han decidit a perforar el gel per recuperar-ne el contingut.

El propietari de White and Mackay, la companyia que va subministrar el whisky a Shackleton fa més d'un segle, assegura que el licor d'aquella època era més dens, tèrbol i fumat que els destil·lats actuals. Richard Paterson confia que el tap de suro de les ampolles no hagi picat el licor després d'un segle de contacte i espera que els investigadors que han recuperat les caixes de licor de sota el gel li permetin comprovar-ho.
Anar al contingut