Recupera un violí de 200.000 euros robat a Rodalies que va sonar a "Casablanca"

Corrado Bolsi va denunciar el robatori del seu violí, Labeled J. B. Villaume, divendres passat i l'ha pogut recuperar

RedaccióActualitzat

Recital de violí a la comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella. El director de l'Orquestra de Cambra de Granollers, Corrado Bolsi, ha volgut agrair-los d'aquesta manera que hagi pogut recuperar el seu violí. Aquest instrument, de gran valor "històric, cultural i econòmic", és un Labeled J. B. Villaume. El seu valor es calcula en 200.000 euros.

Li van robar divendres passat, quan es desplaçava en tren de Granollers a Barcelona després d'un assaig amb l'orquestra. Bolsi va denunciar els fets el mateix dia.
 

 

"Vaig plorar i tot, és com retrobar un fill"

Quan va saber que l'havien recuperat, el director va explicar a Vallès Oriental Televisió que l'instrument és part de la seva vida: "Vaig plorar i tot, és com retrobar un fill. Pensi que passem amb ell la part més vocacional de la nostra vida, ens omple d'emocions. És un objecte, sí, però fet per un artesà fa molts anys. A més, absorbeix tot el que han tocat els seus propietaris. Són part de la nostra vida i de les nostres emocions".

El van fabricar a París el 1829, havia estat propietat del violinista Louis Kaufman i va sonar en grans clàssics del cinema com "Allò que el vent s'endugué" o "Casablanca".

 


La Guàrdia Urbana el va recuperar aquest dilluns. Segons la versió policial, uns agents van localitzar al barri del Raval un home amb antecedents per furts transportant una bossa amb un violí que no sabia explicar d'on l'havia tret.

Els policies van comprovar a la base de dades que es tractava de l'instrument del qual Corrado Bolsi havia denunciat el robatori tres dies abans.

Aquesta persona està investigada pels fets. Al violí li falta l'estoig i dos arcs valorats en 20.000 euros.

ARXIVAT A:
Guàrdia Urbana Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut