Recula la pandèmia de soledat a les residències, un cop controlada la de la Covid-19

Les residències de gent gran ja funcionen gairebé sense restriccions, i han anat recuperant progressivament la normalitat anterior a la pandèmia

Quan ja fa unes quantes setmanes que les residències de gent gran estan gairebé sense restriccions, la vida quotidiana a dins ha tornat gairebé a la normalitat prèvia a la pandèmia.

Ara, per poder visitar els residents només cal demanar hora i registrar el nom en una llista, sempre que la residència estigui lliure de Covid-19, que són gairebé totes.

Els responsables d'aquests centres destaquen que els residents viuen amb més il·lusió aquestes visites, perquè des fa gairebé 2 mesos ja poden tocar i abraçar els seus familiars.

Ja comencen a quedar lluny els dies en què només podien veure els fills o els nets per videotrucada, i també els temps en què les visites eren amb comptagotes i calia mantenir la distància.

Podeu veure com es viu el dia a dia ara mateix en les residències en aquest reportatge:

vídeo


4 de cada 10 morts

Cal recordar que les residències de gent gran han viscut la pitjor part de la pandèmia: quatre de cada de persones que han mort de Covid-19 a Catalunya eren residents d'aquests centres.

En total han mort poc més de 24.000 persones d'aquesta malaltia, 9.251 de les quals vivien en una residència, el 15% de les 60.000 persones que hi havia abans de la pandèmia:

 

No abaixen la guàrdia

A l'octubre, i en el que portem de novembre, hi ha hagut en les residències 10 morts atribuïbles a la Covid-19 i en els últims 15 dies, només una.

De tota manera, els contagis estan tornant a pujar: en les últimes 3 setmanes s'ha passat de 6 a 24 casos.

Per això algunes residències mantenen més restriccions que altres, cosa que denuncien algunes associacions de familiars.

Els treballadors, però, continuen fent-se tests de Covid-19 per evitar que la malaltia hi entri: cada 15 dies –si estan vacunats– i cada setmana –si no és el cas.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Residències gent gran
Anar al contingut