Rècord de pluja a l'abril al País Valencià coincidint amb Setmana Santa
Imatge de les inundacions a Xàbia (EFE)

Rècord de pluja a l'abril al País Valencià coincidint amb Setmana Santa

Setmana Santa aigualida al País Valencià pel gran temporal de mar i pluges

Néstor GómezActualitzat

Ha coincidit amb els dies clau de Setmana Santa. Cinc dies de temporal de llevant amb grans onades a la costa, cel gris i pluges a bots i barrals a les comarques de la Safor, la Marina Alta i Baixa, el Comtat i la Vall d'Albaida, on en algunes poblacions han superat els 300 mm.

No és gens normal tenir tants dies consecutius de mal temps durant el mes d'abril, de fet és un temps més típic de la tardor. A part de la gran intensitat del temporal, destaca l'abast que ha tingut a tot el Mediterrani, des de Catalunya fins a Andalusia. Tot a causa de la profunda pertorbació situada entre el nord d'Àfrica i les Balears, que ha estat alimentada per aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera. Rubén del Campo, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha afirmat:

Un temporal d'aquestes característiques en aquestes dates es van donar el 2002 i el 1997, però no van ser tan extensos ni amb tantes precipitacions.

Imatge de les inundacions a Xàbia (EFE)

 

Si bé la pluja va començar a caure dijous, va ser divendres quan ho va fer amb ganes. A Alacant es van recollir 99 l/m², el dia d'abril més plujós des del 1967, quan va començar a funcionar l'estació meteorològica de l'aeroport d'Alacant. Les xifres més espectaculars de pluja de tot l'episodi s'han recollit a Barx, amb 353 l/m², i a Xàbia, amb 327 l/m², dels quals més de 300 entre diumenge i dilluns.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut