Les piscines, amb l'aigua no tan fresca com altres anys, han ajudat a passar la calor a Lleida

Rècord de calor a Lleida amb l'estiu de temperatures més altes dels últims 82 anys

Des del mes de maig, han passat 105 dies entre els 30 i els 35 graus i 7 dies per sobre dels 40, i 46 nits tropicals, amb més de 20 graus, i la calor no s'ha acabat

Actualitzat

L'emergència climàtica s'ha fet molt evident aquest estiu amb una calor sostinguda i persistent, amb tants dies seguits d'altes temperatures. Ho ha patit tothom i a tot arreu, però a Lleida poden dir que aquest és l'estiu més calorós dels últims 82 anys a la ciutat.

El que tothom destaca és que s'ha fet molt llarg... i encara no s'ha acabat. Les previsions diuen que, a Lleida i a la resta de Catalunya, aquesta primera quinzena de setembre encara tindrem dies de molta calor, per sobre del que és habitual per a l'època.

Lleida ha batut tots els rècords de calor i ha superat la temperatura mitjana en 3 graus, amb 27,4 graus, respecte a la d'un estiu normal, que és de 24,6. Una temperatura rècord, que ha superat en mig grau els 26,9 de l'estiu del 2003, fins ara el més càlid registrat.

El 10 de maig ja es va arribar als 30 graus, i el dia 18, als 35. Temperatures més pròpies del juliol que van ser el preludi de l'estiu més càlid des que hi ha registres. Armand Álvarez, responsable de l'Observatori Meteorològic de Lleida, explica que s'ha batut més d'un rècord.

"Hem estat 105 dies per damunt dels 30 graus --un rècord--, dels quals 52 han superat els 35 graus -- també rècord-- i, d'aquests, set dies els 40 graus: 4 dies el mes de juny, 2 al juliol i 1 a l'agost, que va ser rècord des del 2015."

I les nits també han estat de malson: s'han passat 46 nits tropicals --quan el termòmetre no baixa de 20 graus--, que molts han mitigat instal·lant aires condicionats o comprant ventiladors.

En el següent reportatge, alguns lleidatans han explicat a TV3 com han passat, i passen encara, aquest estiu de temperatures rècord.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMedi ambientOnada de calor
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut