Llardecans

Reconstruït l'arc d'Adar de Llardecans que va aparèixer enderrocat el març

Ara estarà assegurat per puntals i fustes durant uns dies i després es retirarà tot perquè torni a lluir tal com era

RedaccióActualitzat

La reconstrucció de l'arc d'Adar de Llardecans, al Segrià, ha finalitzat amb èxit aquest divendres després que dilluns passat comencessin a treballar-hi.

L'arc va aparèixer enderrocat el 31 de març i uns dies després es va detenir el conductor d'una camioneta com a principal sospitós d'haver accedit al lloc i ser el responsable de les destrosses.

Uns puntals de ferro i una estructura de fusta aguantaran durant els pròxims dies l'arc fins que estigui consolidat i després es retiraran perquè torni a lluir el seu aspecte original.

L'arc d'Adar és un monument catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Està format per 34 dovelles i és l'únic testimoni de la planta baixa d'un edifici rectangular que va desaparèixer ,com també ho va fer tot el poblat àrab que hi havia al tossal on és.

L'acta data del segle XVI o XVII. Les guerres modernes van fer desaparèixer el petit nucli habitat, quedant com a testimoni l'arc de 3,60 metres d'alçada i una mica més de 6 metres de llum.

 

 

La intervenció arqueològica a l'arc d'Adar de Llardecans ha permés concretar la seva datació: les acaballes del segle XV.

Els treballs de reconstrucció els ha fet la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

ARXIVAT A:
ArqueologiaPatrimoni
Anar al contingut