Imatge dels dos cossos trobats a l'exterior de la muralla de Pompeia, facilitada pel Parc Arqueològic (Parco Archeologico/Luigi Spina)
Imatge dels dos cossos trobats a l'exterior de la muralla de Pompeia, facilitada pel Parc Arqueològic (Parco Archeologico/Luigi Spina)

Reconstrueixen els cossos d'un noble i un esclau sepultats sota la lava a Pompeia l'any 79 dC

Els cossos van quedar completament sepultats per la lava del volcà i ara s'han pogut reconstruir injectant guix en els forats, provocats per la descomposició

RedaccióActualitzat

Els arqueòlegs de Pompeia han pogut recompondre els motlles sencers de dos homes morts fa gairebé 2.000 anys durant l'erupció del volcà Vesuvi, l'any 79 dC a la ciutat.

Les investigacions apunten que es tracta dels cossos d'un noble, d'entre 30 i 40 anys, que portava un vestit sumptuós, i el seu jove esclau, d'entre 18 i 25 anys, amb els ossos desgastats per les feines manuals.

Imatge dels dos cossos trobats a l'exterior de la muralla de Pompeia facilitada pel Parc Arqueològic (Parco Archeologico/Luigi Spina)

Gràcies a la tècnica de fer motlles infiltrant guix a les cavitats que deixa en la lava la descomposició dels cossos, s'han pogut recrear fins i tot els plecs de les vestimentes que portaven i molts detalls de la fisonomia dels dos homes. També s'hi han trobat dents i ossos.

Els dos cossos els han trobat en un espai lateral del criptopòrtic, a la part noble de la vil·la subterrània de Civita Giuliana, una gran finca rica de l'època de l'emperador August. La finca s'ubica a uns 700 metres de l'exterior de les mullares de Pompeia. En aquesta mateixa àrea es van trobar l'any 2017 les restes de tres cavalls amb les cadires de muntar i els arnesos posats.

Les primeres excavacions a la zona de Civita Giuliana es van fer a començaments del segle XX per ordre del marquès Giovanni Imperiali, el llavors propietari de la finca.

 

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut