Els cirurgians de l'hospital Reina Sofia han explicat l'operació.
Els cirurgians de l'hospital Reina Sofia han explicat l'operació.
Còrdova

Reconstrueixen el penis d'un nadó amb una tècnica pionera a Espanya

Cirurgians de l'hospital Reina Sofia de Còrdova, en col·laboració amb un metge procedent de Miami, han reconstruït el penis d'un nadó amb una tècnica pionera a l'Estat. La criatura va néixer amb testicles, però sense penis, una malformació que tenen un de cada 30 milions de nadons. Se'n coneixen 80 casos a tot el món, però l'operació s'ha practicat només a 8 nadons. L'operació li permetrà no només que "reconegui la seva masculinitat", en paraules dels metges, sinó que també és clau per evitar les infeccions freqüents de ronyons i problemes majors en aquests òrgans.

RedaccióActualitzat
És la primera vegada que es completa amb èxit a Espanya una operació per corregir un cas d'afàlia congènita. L'operació ha durat 8 hores i ha consistit a separar la uretra de la paret del recte, construir una uretra artificial amb pell de l'escrot, unir-la a la uretra primitiva i, finalment, crear un penis amb pell abdominal.

Quan sigui adult, els metges el tornaran a intervenir perquè el penis sigui funcional, tant per orinar-hi (ara la uretra desemboca a l'anus) com per a la funció sexual.

El nadó, que és lactant, està estable i haurà de conviure unes quantes setmanes amb una sonda en un postoperatori que els cirurgians pediàtrics consideren que és complicat.
Anar al contingut