Els menors xinesos tenen un toc de queda nocturn de videojocs
Els menors xinesos tenen un toc de queda nocturn de videojocs

Reconeixement facial a la Xina per evitar que els menors juguin a videojocs a la nit

La tecnològica Tencent implanta un sistema a la Xina perquè els menors no puguin burlar les limitacions

Feta la llei, feta la trampa. A la Xina ja existeixen limitacions en el temps d'ús dels videojocs durant la nit per als menors, però molts trobaven la manera de saltar-se-les.

El gegant tecnològic Tencent ha presentat un nou sistema per evitar-ho: farà servir el reconeixement facial per saber en tot moment si és un nen o un jove qui hi està jugant.  

Les noves mesures ja s'han implantat a la Xina en una seixantena de videojocs de l'empresa, inclosos Honor of Kings i Peace Elite, i preveuen ampliar-les a més títols.

L'empresa feia aquest avís en un comunicat llançat aquesta setmana:

"Nens, guardeu el telèfon i aneu a dormir."

Amb aquest sistema es volen assegurar que els menors compleixen les normes vigents al país des del 2019. Els menors de 18 anys tenen un toc de queda que limita el temps que poden jugar a videojocs entre les 10 del vespre i les 8 de matí. Els dies feiners, el màxim és de 90 minuts. Les normes també posen fre als diners que poden gastar-se jugant.

Les autoritats xineses responsabilitzen l'addicció als videojocs d'alterar els hàbits de son dels menors, causar-los miopia i afectar el rendiment acadèmic dels joves.

Maneres de burlar les normes

Una de les estratègies que feien servir alguns menors per jugar sense limitacions de nit era fer servir comptes de majors d'edat. També n'hi havia que feien servir el mòbil dels seus pares per canviar la configuració parental dels videojocs.

Ara, Tencent analitzarà amb el reconeixement facial les cares dels qui juguin a videojocs amb comptes d'adults i superin un temps determinat en horari nocturn. Si el sistema detecta un menor, el joc s'aturarà.

L'anàlisi de reconeixement facial és obligatori, i si el jugador s'hi nega, se'l tractarà com un menor d'edat i se l'expulsarà del joc. Si l'expulsat és un adult per error, el reconeixement facial es podrà repetir.

També caldrà identificar-se amb el rostre quan es canviïn opcions del control parental com ara el límit de temps de joc.

Dubtes sobre la privacitat

A les xarxes socials xineses, alguns usuaris qüestionaven si les dades recollides amb reconeixement facial acabarien en mans de les autoritats, segons recull el New York Times.

Milers d'internautes s'han queixat sobre com l'espai per l'anonimat a internet és cada cop més reduït i els controls no paren d'augmentar. Un hashtag a la plataforma de microblogging Weibo recordava als jugadors que anessin completament vestits per si de cas la càmera capturava alguna cosa més que la seva cara.

ARXIVAT A:
TecnologiaVideojocsXina
Anar al contingut