Barcelona

Recomanacions de Protecció Civil: mirar la previsió actualitzada i no sortir si es pot evitar

Interior ha avisat que hi haurà talls preventius de carreteres per evitar que els vehicles es trobin enmig de la nevada

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana baixen les temperatures i neva en cotes baixes -a 500 metres- i en zones poc habituals, com a Lleida i al Camp de Tarragona.

Per això, Protecció Civil recomana que els ciutadans segueixin atentament l'evolució de la previsió, i, si indica que es poden intensificar les nevades, s'ajornin els desplaçaments per carretera i les activitats previstes a l'exterior. Per evitar col·lapses de trànsit com els que hi ha hagut en altres episodis de neu els Mossos d'Esquadra podrien tallar carreteres de manera preventiva.

En una entrevista al 3/24, Sergio Delgado, subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, ha explicat que, tot i que la gran nevada serà al Pirineu i al Prepirineu, hi haurà llocs, com ara el prelitoral sud o la Catalunya Central, on gruixos de 5 cm de neu poden portar problemes de mobilitat i afectar les activitats a l'aire lliure.

La primera recomanació que fa Delgado és tenir en compte que la previsió es va ajustant i afinant a mesura que passen les hores. El més important, doncs, dissabte al matí, és tenir la previsió actualitzada. No s'espera que hi hagi canvis significatius respecte al que s'ha dit fins ara, però serà més ajustada. És amb aquesta última informació que s'ha de planificar l'activitat del dia.

Delgado recomana a tothom que no estigui acostumat a conduir per la neu, que es quedi a casa. I sobretot, als habitants de zones urbanes que no "surtin a veure la neu". Demà no és el millor dia.

Talls a les carreteres

El subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències també ha dit que dissabte hi poden haver talls a les carreteres. Segons com vagi l'episodi de neu, es podria restringir la circulació en alguns trams de carretera per evitar que els vehicles es trobin enmig de la nevada.

Protecció Civil farà un seguiment molt detallat de les carreteres, juntament amb Mossos i el Servei Català de Trànsit, per detectar incidències.

Els preocupen els eixos principals, com la C-25, l'A-2 a la zona de la Panadella o l'AP-2 en el tram que enllaça des del Penedès cap a Lleida. Són els llocs on es preveu més mobilitat en un dissabte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut