El conseller respon a les preguntes dels mitjans.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder
Barcelona

Recoder comprèn la campanya contra els peatges, però avisa que "no podem donar carta blanca a l'incompliment"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que entén els ciutadans que secuden a la campanya "No vull pagar" contra els peatges. Considera que "es queixen amb raó", però també ha advertit que "no podem donar carta blanca a l'incompliment". Recoder ha dit que espera que els insubmisos, convocats a no pagar peatges aquest 1 de maig, no provoquin problemes durant el pont, tot i que ha admès que "Catalunya viu una situació de greuge comparatiu amb la resta de l'Estat".

ACNActualitzat
El conseller Recoder ha dit que comprèn la realitat, però opta per buscar-hi "solucions polítiques".

En aquest sentit, ha dit que el Parlament fa anys que treballa a través d'un grup que fa propostes per fer rescats selectius de peatges. Fins i tot s'han defensat propostes al Congrés dels Diputats, ha remarcat.

Amb tot, sí que ha admès que "Catalunya viu una situació de greuge comparatiu amb la resta de l'Estat", i ha afirmat que "el 50% de les nostres vies d'alta capacitat són peatges, en comparació amb el 18% de la resta de l'Estat".

De la seva banda, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha dit que espera que la crida a no pagar peatges que s'ha fet per aquest 1 de maig "no origini complicacions de trànsit" o "les menys possibles".

Anar al contingut