Els activistes demanen la reobertura del camí de ronda al seu pas per Can Juncadella (ACN / Ariadna Reche)

Reclamen que es reobri el camí de ronda a Lloret de Mar, tallat per un multimilionari

Un centenar de persones ha aconseguit traspassar una tanca de la finca per reclamar que s'executi la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte a Lloret de Mar, a la Selva, per reivindicar la titularitat pública del camí de ronda, que durant anys ha estat tallat perquè passa per la finca de Can Juncalleda.

Aquesta finca és propietat de l'expresident del Kazakhstan, Nursultan Nazarbàiev, que hi havia construït una mansió de luxe.

Durant la caminada popular, els activistes han aconseguit traspassar i obrir una tanca de la finca per reclamar que s'executi la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que n'ha ratificat la titularitat pública. Hi ha hagut moments de tensió amb els agents dels Mossos desplegats.
 

Els activistes davant d'una tanca col·locada pels propietaris de Can Juncadella que no deixa accedir al GR-92 (ACN / Ariadna Reche)

Aquesta tanca bloqueja el pas entre la cala Canyelles i la cala Morisca, i també afecta una ruta GR del massís de Cadiretes, d'ús públic. El tram, a més, està ple de càmeres de vigilància i d'avisos de gossos perillosos. Més d'una vegada hi ha hagut enfrontaments entre excursionistes i personal de seguretat de la finca. 

"Demanem que s'executi la sentència i l'Ajuntament sigui ràpid a reobrir el camí de ronda", ha explicat el portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs.

Ara, després de la sentència, l'Ajuntament de Lloret i la propietat hauran de definir-ne el nou traçat. El consistori assegura que ja hi ha converses resoldre el conflicte i "trobar el camí ideal per unir Lloret amb Tossa".

 

 
Anar al contingut