Equips de recerca del nen de dos anys caigut en un pou a Màlaga (Guàrdia Civil)
Equips de recerca del nen de dos anys caigut en un pou a Màlaga (Guàrdia Civil
Totalán, Màlaga

Obren un accés lateral per rescatar a Julen, el nen que va caure en el pou a Màlaga

Els pares del nen, que ja van perdre un fill d'un infart fa pocs anys, estan rebent atenció psicològica

Actualitzat

Continua sense descans el rescat del nen de dos anys que diumenge va caure en un pou de prospeccions d'aigua no senyalitzat, a la localitat de Totalán, a Màlaga. Les tasques per localitzar el nen a l'interior del pou no s'han aturat durant la nit, ja que encara no s'ha pogut tenir contacte amb la criatura i no se sap en quines condicions es troba. Els experts han decidit excavar un accés lateral per arribar al nen. Un equip de rescat miner que ve des d'Astúries per fer manualment l'últim tram de la galeria.

El portaveu de la Guàrdia Civil de Màlaga, Bernardo Moltó, ha explicat que mentrestant l'empresa tuneladora, geòlegs i enginyers estan preparant el terreny per fer l'aproximació al pou fins que no arribi aquest equip especialitzat que excavarà els últims metres per evitar despreniments i causar cap dany a la criatura.

És una actuació d'una gran dificultat, ja que el forat fa amb prou feines 25 centímetres d'ample i té més de 100 metres de profunditat. La prioritat és localitzar el nen ja que les possibilitats de trobar el petit Julen amb vida disminueixen cada hora que passa.

 

 

Accés lateral

Aquest dimarts al matí, s'ha iniciat l'excavació d'un accés lateral al pou, segons ha informat la subdelegada del govern a Màlaga, María Gámez. Gámez ha explicat que un equip d'enginyers han decidit la tècnica per arribar al nen més segura, en més poc temps i tenint en compte l'orografia del terreny.

"S'ha escollit el mètode que, amb més fiabilitat, i en menys temps ho pot fer més bé. Hi estan treballant des de la matinada i aquest és el sistema que han escollit tècnicament 10 enginyers especialitzats, el millor sistema i el més ràpid."

La subdelegada ha explicat que l'accés serà un túnel lateral horitzontal d'uns 50 o 80 metres de llarg i a uns 80 metres de profunditat, des d'on s'introduirà una càmera per localitzar el nen i observar-ne la situació i a les hores fer-lo més gros per poder fer el rescat.

 

Càmera que utilitzen els equips de rescat del petit Julen (Guàrdia Civil)

 

Les últimes hores, una màquina ha succionat la sorra de l'interior, però sense cap resultat positiu. La màquina s'ha espatllat aquesta matinada quan havia pogut extreure uns 60 centímetres de terra. També s'està entubant el pou per evitar més despreniments de terra que poguessin cobrir la criatura al fons del forat.

 

 

Els equips de rescat han introduït una càmera, que es fa servir en la prospecció de canonades, per veure la situació del nen al fons del pou. Dilluns, els equips van trobar, a 73 metres de profunditat, un tap que està dificultant l'avanç. El nen es podria trobar per sota d'aquesta profunditat, ja que el pou té 107 metres.

 

 

Una solució en les pròximes 24 o 48 hores

Els efectius que participen en les tasques de rescat del nen esperen trobar-lo en un termini d'entre 24 o 48 hores, comptant des d'aquest dimarts a la tarda.

El delegat del govern espanyol a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ho ha anunciat després de visitar la família i reunir-se amb els integrants del dispositiu que participen en la localització del petit.

Atenció psicològica a la família

La família del nen està rebent atenció psicològica per part d'un equip especialitzat en intervenció en emergències.

El matrimoni de José Rocío, un firaire que està a l'atur, i Victoria María García, que treballa en una cadena d'hamburgueseries, ja van perdre un altre fill fa pocs anys, que va morir d'un infart.

Sobre si hi ha la certesa que el petit Julen sigui en aquest pou, la subdelegada del govern de l'Estat a Màlaga, María Gámez, ha explicat que coincideixen tots els testimonis, i que treballen amb aquesta informació. Aquest dimarts s'ha fet una reconstrucció dels fets amb aquests testimonis.

La finca del pou

Un centenar d'efectius treballa des de diumenge per localitzar el nen. A les 2 de la tarda, el pare va avisar el 112 que el seu fill Julen, de dos anys, havia caigut en aquest pou. Els pares passejaven per la finca on passaven el dia al camp, amb familiars i amics.

Sobre la propietat de la finca on hi ha el pou, i si aquest estava tapat o no, algunes fonts que no han estat confirmades apunten que el terreny podria ser propietat d'un familiar.

Participen en l'operatiu més d'un centenar d'efectius del 112, bombers provincials i de la ciutat de Màlaga, Protecció Civil, l'equip de rescat i intervenció de muntanya d'Alora i Granada, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil amb la col·laboració d'empreses privades, que han posat a disposició material i màquines especialitzades.

ARXIVAT A:
JulenMenorsAndalusia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut