Sitges

"REC" triomfa a Sitges amb quatre guardons d'un palmarès que ha escollit "The Fall" com a millor pel·lícula

La pel·lícula "REC", de Paco Plaza i Jaume Balagueró, i "The Fall", del director d'origen indi Tarsem Singh, han estat les grans triomfadores de la 40 edició del Festival de Cinema de Catalunya. "The Fall" s'ha endut el premi a la millor pel·lícula, mentre que "REC" ha recollit quatre guardons: el de millor direcció, per Plaza i Balagueró, i també els premis de la crítica i del públic, a més del guardó a la millor actriu, Manuela Velasco. També ha estat protagonista de la nit la pel·lícula "Blade Runner: The final Cut", l'última versió d'aquest clàssic. El "replicant" Rutger Hauer ha recollit el Premi Màquina del Temps per commemorar els 25 anys de la cinta.

Actualitzat

"The Fall", el segon llargmetratge de l'hindú Tarsem Singh, ha estat guardonat amb el premi a millor pel·lícula a la 40 edició del Festival de Cinema de Sitges. Però el terror de "REC" ha estat el gran guanyador de la gala de premis.

La pel·lícula de Jaume Balagueró i Paco Plaza s'ha emportat els premis de millor direcció, el premi de la crítica per unanimitat i també el de millor actriu. A "REC" l'actriu Manuela Velasco interpreta el paper d'una reportera que està rodant el torn de nit d'un equip de bombers, quan viu l'experiència més angoixant de la seva vida sense deixar de gravar en cap moment.

Sam Rockwell s'ha endut el premi a millor actor pel seu paper a "El hijo del mal" i, finalment, el cineasta coreà Park Chan-wook ha estat guardonat amb el premi al millor guió per la pel·lícula "Soy un ciborg". Un llargmetratge basat en personatges tendres i ingenus, d'aparença colorista i una posada en escena que parla del llenguatge del gènere fantàstic.

2008, "any Kubrick" a Sitges

L'any 2008 serà a Sitges el de la pel·lícula de Stanley Kubrick "2001: una odissea de l'espai", que el cineasta va presentar el 1968, basada en un llibre d'Arthur C. Clark, i "potser el 2009 dedicarem el festival a 'Allien, el vuitè passatger', de Ridley Scott, estrenada el 1979, que també complirà anys", ha explicat el director del certamen, Àngel Sala.

Si es commemora l'aniversari d'"Allien" el 2009 ja serà la segona pel·lícula de Ridley Scott que mereixi aquest honor a Sitges després del quart de segle de "Blade runner", celebrat aquest any.

Abans de tancar les portes de la 40 edició, en què s'han projectat uns 140 llargmetratges i 45 curtmetratges, Sala ha destacat la "bona collita de cinema espanyol que hem tingut aquest any".

L'edició d'aquest festival ha estat marcada per una considerable presència de produccions nacionals, fet que es deu, segons l'opinió del director del certamen, "al gran canvi en l'orientació de la producció a Espanya".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut