L'edifici és el més alt del municipi i supera fins i tot la icònica torre de Caldea
L'edifici és el més alt del municipi i supera fins i tot la icònica torre de Caldea

Rebuig social a Andorra per les torres de 20 pisos que trenquen l'skyline d'Escaldes

El comú ha reunit els propietaris dels terrenys per fer-los arribar el neguit i instar-los a mantenir el "pulmó verd" previst en el projecte

Neguit entre l'equip de govern del Comú d'Escaldes-Engordany, a Andorra, que vol posar ordre a la construcció de nous edificis al Clot d'Emprivat, al centre del municipi.

A la zona s'hi estan alçant construccions d'alt estànding que espremen fins al màxim les 20 plantes que hi preveia la normativa, retocada el 2018 per admetre aquestes construccions malgrat les crítiques de l'oposició.

Aquesta setmana, el comú s'ha reunit amb tots els propietaris per "fer balanç dels resultats que ha tingut fins ara la revisió del pla d'urbanisme aprovada fa quatre anys i que va permetre la construcció d'edificis d'aquesta altura si s'alliberava un 15% de la parcel·la".

I és que, segons explica la corporació municipal, la urbanització que s'està fent en aquesta zona "s'allunya de la idea inicial de mantenir el pulmó verd". Les obres d'aquestes torres, diuen, estan generant "incomprensió" i fins i tot "rebuig social".

Per això la cònsol major, Rosa Gili, "ha plantejat als propietaris una reflexió a l'entorn del futur" de les parcel·les i arribar a un consens per "aconseguir un urbanisme més equilibrat per a tots".

La zona està dividida amb parcel·les de diferents propietaris i el ritme de construcció varia en cada cas. Molt a prop hi ha les instal·lacions de Caldea, que fins ara eren les més altes de la zona.

El consistori ha remarcat, en un comunicat, que no pot comprar els terrenys per mantenir-los com a espai verd perquè no té suficients recursos econòmics, i que tampoc té la capacitat d'aturar les torres que ara s'estan construint ni reduir l'edificabilitat als propietaris dels terrenys, ja que aquests tenen uns drets urbanístics atorgats gràcies a una revisió del pla d'urbanisme que es va fer l'any 2018.

A la reunió hi van assistir tots els propietaris del Clot d'Emprivat (Comú d'Escaldes-Engordany)

Segons el Diari d'Andorra, el comú hauria demanat als propietaris del Clot que no creixi més en altura. Gili ha concretat al diari que "en cap cas" les propostes passen per augmentar l'altura ni el nombre de plantes. Altaveu.com ha detallat que durant la reunió es va explicar que en els futurs projectes l'espai públic haurà d'anar "molt més enllà de l'actual 15%", arribant fins i tot a un 50%.

ARXIVAT A:
ArquitecturaAndorra
Anar al contingut