Rebuig del sobiranisme a l'ordre de presó per a Forcadell

Actualitzat

La decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de decretar presó sota fiança de 150.000 euros per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha generat una onada de rebuig pràcticament immediata a les files sobiranistes.

Des del compte de Twitter d'un altre dels polítics catalans empresonats, Oriol Junqueras, s'ha enviat una "abraçada immensa" als membres sobiranistes de la mesa.

 

 

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha defensat que "debatre amb llibertat mai pot ser delicte":

 

 

Un company de Forcadell en la candidatura de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha escrit que "una nit a la presó" de la presidenta del Parlament "és una indignitat i una ofensa a tot el poble català".

 

 

Des dels comuns, el diputat al Congrés Xavier Domènech ha demanat que els conflictes polítics tinguin "solucions polítiques, mai judicials".

 

 

El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha considerat una "bona notícia" que els membres de la mesa "tornin cap a casa" i ha desitjat que Forcadell "pugui fer-ho sense tardança".

 

 

L'exlíder de Podem Albano Dante Fachin considera que "no és tolerable" que Forcadell "passi una sola nit a la presó" en un país governat per "una banda de lladres", com anomena el Partit Popular.

 


L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha comparat la situació de Forcadell amb la de Rajoy:

 

 

Des de la CUP, la diputada Mireia Boya creu que la decisió del jutge busca "fer mal col·lectivament". Una altra diputada, Gabriela Serra, ha comparat la situació de Forcadell amb la dels "implicats en el cas Gürtel".

 

 


 

El líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha qualificat l'Estat de "dictadura" i ha reclamat que els polítics empresonats tornin "tots a casa".

 

 

Òmnium: "Tornem a sortir al carrer"

L'Assemblea Nacional Catalana, l'entitat que va presidir Forcadell durant tres anys, ha assegurat que "la caixa de solidaritat cobrirà les fiances dels membres de la mesa del Parlament". Per la seva banda, Òmnium Cultural ha animat "a sortir al carrer de manera pacífica, però amb determinació" com a resposta:

 

 

Una altra entitat sobiranista, Súmate, ho ha qualificat de "venjança" en comptes de "justícia":

 

 

Suport des del País Basc

Des del País Basc, l'esquerra abertzale ha manifestat la seva solidaritat amb els polítics catalans. Pernando Barrena ha apuntat que la decisió del Suprem demostra que són "presos polítics", perquè decreta "presó només per als independentistes":

 

 

 

EH-Bildu ha volgut enviar "una abraçada solidària" als membres sobiranistes de la mesa del Parlament, els quals anomena pels noms de pila: "Carme, Lluís, Joan Josep, Anna, Ramona i Lluís".

 

 

El líder d'EU i diputat d'Units Podem Alberto Garzón ha qualificat d'"error" la decisió del jutge, però assenyala que és "molt més mesurada que la de l'Audiència Nacional".

 

 

L'exmembre de la Cambra dels Comuns George Kerevan ha lamentat que a Forcadell "se l'ha empresonat per facilitar debats per polítics electes":

 

 

Un dels advocats de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que Forcadell tornarà "aviat" a casa.

 


Per la seva banda, Anonymous ha lamentat que "continua entrant gent a presó per les seves ideologies" mentre que "polítics corruptes i incompetents són al carrer".

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut