#rebrotarem: una imatge solidària amb els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

El creador de la imatge és un dissenyador gràfic del Morell

Actualitzat

Un arbre amb fulles que rebroten barrejat amb les erras de "Ribera d'Ebre". La imatge se li ha acudit a un dissenyador gràfic del Morell, Daniel Rull. Amb aquesta imatge i el lema #rebrotarem ha volgut solidaritzar-se amb els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre.

Amb aquesta imatge s'ha creat la pàgina web rebrotem.cat que vol centralitzar i coordinar totes les iniciatives i mostres de suport als afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià. 

Rull ha explicat a l'agència ACN que quan va veure les primeres informacions sobre l'incendi va sentir "la inquietud de fer alguna cosa" per les persones afectades.

"Vaig començar provant coses amb foc, més tristes, però jugant amb les lletres de 'Ribera d'Ebre' vaig veure que a partir de les erras podíem fer un arbre que rebrotava. Vaig posar les fulles i d'aquí va néixer el 'rebrotarem'."

 

Daniel Rull (ACN)


Un cop acabat el disseny, el primer que va fer va ser enviar la imatge a una de les seves amistats de la Ribera d'Ebre.

"Li vaig preguntar què li semblava i em va dir que s'havia emocionat, així que vaig compartir-ho a les meves xarxes, i s'ha fet viral."

A partir d'aquell moment, entitats, veïns i persones de tot arreu van contactar amb ell.

També van fer-ho els impulsors del compte @rebrotem, que aglutina tota mena de col·laboracions, des de les ajudes pel ramader de la Torre de l'Espanyol que va perdre el ramat d'ovelles en l'incendi, fins a músics i poetes que volen fer un festival solidari per recollir fons.

 


A petició d'aquesta iniciativa, Rull va adaptar el #rebrotarem inicial al #rebrotem.

"Voldria que la gent s'ho fes seu i que cregui en el missatge de renéixer. Més enllà de la gestió de l'administració, cal que la gent del territori es cregui el territori i que els de la resta de Catalunya també ho facin perquè quan passen coses d'aquestes ens alertem, però després s'apaga el foc i s'esfuma tota aquesta emoció que hi ha. Cal tirar endavant aquesta zona i altres del sud de Catalunya que estan completament oblidades."

Rull explica que "tot s'ha mogut sol", que no té cap ànim de lucre i que ha actuat de manera totalment desinteressada, com també fa amb altres iniciatives solidàries amb les quals col·labora des del seu estudi, Pàkaru, que es dedica a la imatge corporativa i al disseny de publicacions creatives.

Aquest dissabte l'alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, i l'alcalde de Flix, Antonio Barbero, han agraït les iniciatives de solidaritat impulsades.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut