Fins al lloc hi han anat 18 dotacions del SEM i s'han activat dos equips de suport psicològic (EFE / Marta Pérez)

Reben l'alta tots els ferits en el xoc de dos trens de l'R4 a Montcada i Reixac

La Generalitat i l'Ajuntament denuncien falta d'inversions, mentre que la ministra demana separar una cosa de l'altra i els Mossos investiguen què ha passat

RedaccióActualitzat

Els 39 ferits traslladats a hospitals o a CAP després de l'accident de tren a Montcada i Reixac aquest dimecres a tres quarts de vuit del matí han estat donats d'alta abans d'acabar el dia.

Encara no se saben les causes del xoc, en què un tren de la línia R4 de Rodalies de Renfe n'ha envestit un altre per darrere en hora punta i ha causat més de 150 ferits. Cap de gravetat, però sí amb contusions i algun traumatisme. Fins al lloc s'hi han desplaçat 18 dotacions del SEM.

Ara les caixes negres i la investigació dels Mossos d'Esquadra que s'ha posat en marxa tenen la clau per resoldre com i per què ha passat l'accident.

El tren circulava fent servir la maniobra de marxa a la vista, que s'ha de fer a poc a poc. La velocitat ha de ser prou baixa perquè es pugui aturar en condicions de seguretat i pot variar en funció de si el comboi circula per una recta o un revolt, com era el cas.

El xoc ha estat mentre els passatgers pujaven al tren, a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa. En el tren que estava aturat hi viatjaven 500 persones i en el que l'ha envestit, unes 300.

"Els llums s'han apagat i la gent ha sortit, una mica, volant", explicava una de les persones afectades.

 

Generalitat i Ajuntament denuncien la falta d'inversions

Més enllà d'aclarir els motius, tant l'Ajuntament com el govern han aprofitat per denunciar la falta d'inversions al servei de Rodalies.

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, assegura que fa molt temps que demanen una rehabilitació de l'estació:

"Feia molt temps que demanàvem que aquesta estació es rehabiliti. És de les poques que queden a Montcada, de les cinc que tenim, que no és accessible, està en corba. Aquest nou projecte de la nova estació s'està demorant molt més del que a nosaltres ens agradaria."

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha emmarcat l'accident en la manca d'inversió a Rodalies:

"Plou sobre mullat. Hi ha retards, manca d'inversió i ara s'ha produït aquest incident, que ens porta a exigir que totes les promeses de millores del servei de Rodalies s'han de produir amb la màxima celeritat."

De fet, el govern ja ha demanat fer una reunió bilateral amb l'Estat per traspassar les competències de la xarxa de Rodalies a la Generalitat.

El xoc ha passat a les 7.50 hores
El xoc ha passat a primera hora del matí (Europa Press / Lorena Sopena)

En una visita a l'estació, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que encara era prematur apuntar les causes de l'accident, però ha descartat que la meteorologia, per la boira, hi hagi tingut a veure.

També ha demanat que no es vinculi aquesta col·lisió amb les inversions a Rodalies. "No té res a veure el que ha passat avui amb aquestes inversions que estem fent a tota la xarxa de Rodalies", ha sentenciat.

Segons Sánchez, al tram de l'R4 afectat s'han invertit "més de 90 milions d'euros els últims anys".

 

ARXIVAT A:
PolicialMobilitatMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut