Sant Esteve Sesrovires

Rebaixen 800.000 euros les fiances que Prenafeta i Alavedra van pagar per sortir de la presó

L'Audiència Nacional ha rebaixat les fiances que en el seu moment es van imposar a Lluís Prenafeta i Macià Alavedra per sortir de la presó. Imputats en la trama del "cas Pretòria", cada un d'ells va haver de pagar un milió d'euros per poder deixar el centre penitenciari. Ara, el tribunal les deixa en 200.000 euros. En la seva resolució considera que les fiances que els va imposar el jutge Baltasar Garzón eren excessives.

Actualitzat
La secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional ha decidit rebaixar en 800.000 euros les fiances dictades fa dos mesos pel jutge Baltasar Garzón. La decisió s'ha justificat argumentant que no hi ha risc de fuga per part dels dos expolítics ni tampoc de destrucció de proves. Per tant, considera excessiva la xifra fixada per Garzón.

El passat 7 de desembre Alavedra va abandonar la presó de Brians II després de reunir el milió d'euros. Prenafeta ho va fer un dia després; el seu fill Marc Prenafeta ja va lamentar llavors l'elevada suma de diners exigida per Garzón.

Garzón va dictar una sentència en la qual considerava que el risc de destrucció de proves havia desaparegut i els imposava l'obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat més pròxim al seu domicili i de no poder abandonar el territori nacional.

Els dos exalts càrrecs del govern de Jordi Pujol estan imputats pels delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

Hi ha més de vint imputats però actualment només un continua a la presó

És l'exdiputat Luis Garcia, conegut com a Luigi, el suposat cervell de la trama. En la primera fase de l'"operació Pretòria" es van detenir nou persones, cinc de les quals van ingressar a la presó. L'entramat està acusat de defraudar fins a 45 milions d'euros en operacions urbanístiques a Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Santa Coloma de Gramenet.

Durant el desembre, quatre dels imputats van abandonar la presó després de dipositar fiances: Alavedra, Prenafeta, l'exregidor d'urbanisme de Santa Coloma Manuel Dobarco i últim va ser l'exalcalde de la localitat Bartomeu Muñoz. A la segona fase del "cas Pretòria", es van imputar onze persones més, entre les quals hi havia l'exdirector de l'Incasòl Emili Mas i les dones de Prenafeta i Alavedra.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut