Albert Rivera, aquest dimecres, al ple del Congrés (EFE)
Albert Rivera, aquest dimecres, al ple del Congrés (EFE)
Madrid

Rivera diu que no farà costat a Gabilondo a Madrid i reclama "un candidat net" del PP

El socialista Ángel Gabilondo s'ofereix com a candidat a presidir la Comunitat de Madrid després de la renúncia de Cifuentes

RedaccióActualitzat

Albert Rivera assegura que "no hi ha "cap opció" que Ciutadans doni suport a una investidura del socialista Ángel Gabilondo a la Comunitat de Madrid després de la dimissió de Cristina Cifuentes. El líder de Cs demana a Mariano Rajoy que designi ja un "candidat net" del PP. Diu que això suposaria un canvi d'escenari que ja no justificaria el suport de Ciutadans a Gabilondo.

Rivera ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés, minuts abans que Cifuentes anunciés la seva renúncia al capdavant de la Comunitat de Madrid, després de la difusió d'un vídeo on apareix robant en un supermercat.

"La moció de censura [del PSOE] és en cas que la senyora Cifuentes no se'n vagi. Si se'n va i s'acaba el cas Cifuentes i hi ha un president net, llavors no hi ha cas", ha assenyalat el president de Cs, i ha instat el PSOE i Podem a intentar derrotar el PP "a les urnes, que és on es guanyen els governs."

 

 

El PSOE, mentrestant, demana a Ciutadans que permeti la investidura d'Ángel Gabilondo. El portaveu actual dels socialistes a l'Assemblea de Madrid s'ha ofert aquest matí com a candidat a substituir Cifuentes. Gabilondo començarà una tanda de contactes al Parlament regional per formalitzar una proposta de cara a la sessió d'investidura.

Des de Podem, el previsible candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, s'ha dirigit a Ciutadans perquè rectifiqui, prioritzi la regeneració i se sumi a un acord amb el PSOE i la seva formació per impedir que el PP sigui qui decideixi el relleu de la presidenta.

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesPP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut