Els consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó (EFE)
Els consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó (EFE)
Esports

Reaccions de l'esport català a l'empresonament incondicional de 8 membres del govern cessat en aplicació del 155

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha enviat a la presó de forma incondicional Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó. L'esport català ha reaccionat davant d'aquesta decisió

Actualitzat

La Plataforma Pro Seleccions catalanes ha fet públic un comunicat després de la decisió de la jutge Lamela d'empresonar de forma incondicional vuit membres del govern, que va ser cessat pel govern espanyol aplicant l'article 155 de la Constitució Espanyola. Arran de l'empresonament incondicional d'Oriol Junqueras i Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó, i eludible amb fiança de Santi Vila, la plataforma condemna la "repressió política i judicial de l'estat espanyol contra Catalunya". Afegeix: "En aquestes hores amargues, no podem deixar d'expressar la nostra indignació i preocupació per la deriva autoritària del govern espanyol, que ha intervingut i atacat les institucions catalanes com mai no ho havia fet en els darrers 40 anys".

En el seu comunicat, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes recorda que els presidents de l'Assemblea Nacional i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, sumen 17 nits a la presó, i fa una "crida a tot el món de l'esport a aixecar la seva veu, denunciar el maltractament de l'Estat a les nostres institucions i representants legítims, a defensar els nostres drets i llibertats individuals davant aquest atac, i a demanar de forma continuada la llibertat dels presos polítics".

A títol individual, personalitats del món de l'esport català també han reaccionat davant d'aquesta decisió judicial:

 

Els clubs també han dit la seva. El FC Barcelona ha lamentat aquests empresonaments. Altres entitats catalanes han expressat el seu posicionament a les xarxes socials.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut