Reaccions a l'acord Sánchez-Iglesias: De "comunisme bolivarià" a "un dia de celebració"
Acord de govern dos dies després de les eleccions (Reuters/Sergio Pérez)

Reaccions a l'acord Sánchez-Iglesias: De "comunisme bolivarià" a "un dia de celebració"

Carles Puigdemont: "Han repetit eleccions, s'han debilitat, han engreixat la dreta i la ultradreta... per arribar allà mateix. Uns genis"

RedaccióActualitzat

Primeres reaccions després de l'acord de govern entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Una de les reaccions més ràpides ha estat la de Santiago Abascal. El líder de Vox ha afirmat que els socialistes "s'abracen al comunisme bolivarià":

 

Santiago Abascal (Reuters/Susana Vera)
 

Casado: "Que Sánchez s'en vagi i torni el PSOE sensat"

El líder del PP, Pablo Casado, s'ha queixat que Sánchez "ni l'ha trucat", ha qualificat l'acord entre PSOE i UP de "letal per a Espanya", i ha assegurat que Sánchez "ha perdut el seu referèndum" i ha de marxar:

"Sánchez ha escollit i radicalitza la seva proposta amb un acord letal per a Espanya. Podria haver estalviat 200 milions d'euros i sis mesos d'inestabilitat econòmica i territorial que no han acabat amb el somni de Sánchez, però sí de milions d'espanyols."

"És important per a Espanya que Sánchez se'n vagi i torni el PSOE sensat. Ha perdut el seu referèndum, ha rebut una moció de censura dels espanyols i lluny d'assumir responsabilitats, es radicalitza i tanca la porta a qualsevol col·laboració amb el PP. Ni m'ha trucat."


I en el mateix partit, el català Xavier ​García Albiol s'ha encomanat directament a Déu...:

 

Arrimadas reclama a Sánchez que "rectifiqui"

Inés Arrimadas, que després de la renúncia d'Albert Rivera aspira a liderar Ciutadans, en un to molt diferent, ha fet una crida a un pacte entre PP, PSOE i el seu partit:

"Encara estem a temps que Sánchez rectifiqui. En un moment com aquest, apel·lem a la responsabilitat de PSOE i PP per arribar a un acord moderat i constitucionalista amb Ciutadans basat en Pactes d'Estat bons pel nostre país. Pel bé d'Espanya."



També des de Ciutadans, l'eurodiputat Luis Garicano s'ha referit a l'acord amb to d'ironia: Recordant afirmacions del mateix Sánchez de fa mesos sobre un llavors hipotètic govern de coalició, li fa dues preguntes:

"Senyor Sánchez, i ara perquè sí que podrà dormir? Ja no seran un perill per a Espanya?"

 



I el mateix Garicano ha continuat amb la ironia aquest dimecres al matí, afirmant que no ha pogut dormir "pensant en el que acaba de fer vostè", en referència als suports que necessitarà Sánchez per superar la investidura:

 

"Aquesta coalició del xantatge sotmetrà Espanya a tensions enormes: necessita suports dels que la volen exprimir o destruir. No ho faci."

 



 

Puigdemont: "Uns genis"

Carles Puigdemont (Reuters/François Lenoir)

L'expresident Carles Puigdemont s'ho pren amb ironia i qualifica Sánchez i Iglesias de "genis". Diu en un tuit que han repetit eleccions i que el que han aconseguit és "debilitar-se" i "engreixar la dreta i la ultradreta".

 

Mireia Boya, de la CUP, espera que ERC i JxCat s'oposin a aquesta entesa perquè no inclou ni l'amnistia ni el dret d'autodeterminació.

 

Íñigo Errejón (EFE/Javier López Hernández)

Íñigo Errejón, el líder de Més País, ha destacat l'acord en el seu compte de Twitter. Errejón saluda l'entesa i diu que treballaran perquè sumi majoria.


Satisfacció per part d'Alberto Garzón, coordinador federal d'Esquerra Unida, que afirma que és "un dia de celebració".

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPedro SánchezPablo IglesiasPSOEUnides Podem
Anar al contingut