Rawvana, una gurú mundial del veganisme, caçada menjant peix i ous
Rawvana, en el vídeo on demana disculpes

Rawvana, una guru mundial del veganisme, caçada menjant peix i ous

Una amiga seva la grava per error i ella s'ha de disculpar després de perdre milers de seguidors i patrocinadors

Xevi MiróActualitzat

Rawvana, estrella del món vegà online, ha estat caçada menjant peix i ous. El vídeo, el va publicar una "youtuber" i amiga seva, la colombiana i també "influencer" PauTips.

Les dues noies estaven de viatge patrocinat a Bali i, en un vídeo penjat a YouTube que la colombiana ha editat, es podia veure com Yovana Mendoza -autèntic nom de Rawvana- tapa el seu plat on malgrat els intents es pot veure que hi ha peix i ous, aliments amb proteïna animal que estan prohibits a la dieta que promociona Yovana.

 


El rebombori a la web ha estat espectacular i el compte de Rawvana a YouTube ha perdut 27.000 seguidors. Amb tot, encara en té gairebé 2 milions.

En un discurs de més de mitja hora penjat a YouTube Rawvana diu que fa dos mesos que menja proteïnes animals perquè els metges li han diagnosticat SIBO, creixement excessiu bacterià intestinal.

 


En el vídeo, Rawvana, mexicana que viu a Los Angeles, explica que al gener del 2019 li van diagnosticar SIBO, però que els seus problemes de salut feia més de dos anys que duraven. Segons la YouTuber, havia deixat de tenir la regla el 2014 i va estar amb irregularitats hormonals durant més de tres anys.

Experiments amb el seu cos

Rawvana va començar a practicar la dieta crudivegana, on només està permesa la ingesta d'aliments vegetals que no han estat cuits. Segons ella:

Las primeres dues setmanes vaig començar a sentir beneficis increïbles. A través d'aquesta dieta vaig deixar addiccions com l'alcohol i el tabac. Mai m'havia sentit així. Per això em vaig posar com a objectiu compartir aquest missatge, Déu m'havia donat aquesta missió.

Després d'un any de dieta crudivegana, Rawvana diu que va fer una dieta de "dejú d'aigua de 25 dies". Poc després i degut als seus desequilibris hormonals, va decidir deixar el crudiveganisme, però no el veganisme. Va començar a menjar aliments cuits vegetals.

 

Amb tot, segons ella, el seu cos no es va recuperar del tot i els metges li van recomanar introduir ous i peix a la dieta. La "youtuber" mexicana diu que ho volia explicar quan tingués els resultats que confirmessin la seva recuperació. En el vídeo de disculpes, Rawvana diu:

Lamento molt la manera com us heu hagut d'adonar del canvi recent de la meva dieta, els aliments que vaig començar a afegir a la dieta per condicions de salut... Crec en el poder de la dieta basada en plantes pot curar el cos. És meravellosa per al nostre cos, per al món, per als animals. Segueixo creient en tot això.

Una dieta basada en plantes és el millor que m'ha passat. Gràcies a això sóc aquí amb vosaltres.


Fishgate i Fishvana

Després de l'escàndol -Fishgate als mitjans nord-americans-  el hashtag #Fishvana -on canvien el prefix "Raw" que vol dir cru per "Fish" que vol dir peix- es va convertir en tendència.

Segons una entrevista feta a Univisión, també ha perdut alguns patrocinadors. Amb tot, ella nega que els seus problemes de salut hagin estat provocats per l'estricta dieta vegetariana.

Paula Galindo, l'amiga que va penjar el vídeo que va destapar les trampes de Rawvana, ha demanat disculpes a Twitter:

Yovana Mendoza, és una "influencer" de 28 anys que des del 2013 havia creat una potent marca basada en l'estil de vida vegà. A través de la seva pàgina, els usuaris podien comprar desenes de productes que van des de llibres online a proteïnes veganes o productes de bellesa. També disposa d'una secció pròpia a Amazon.

Els comentaris còmics sobre l'enxampada de Rawvana han innundat twitter:

 


Altres vegans s'han queixat pel descrèdit que el cas ha provocat per a la causa vegana

ARXIVAT A:
AlimentacióSalutXarxes socials
Anar al contingut