Barcelona

Raül Romeva: "Estàvem en un atzucac, i calia un esforç per desencallar-ho"

El cap de la llista independentista diu que les eleccions del 27-S són una oportunitat històrica a la qual no s'hauria arribat si el govern espanyol hagués tingut una actitud diferent

RedaccióActualitzat

Raül Romeva, el cap de la llista independentista, ha volgut respondre les declaracions de dijous de Mariano Rajoy en què va afirmar que no hi hauria independència de Catalunya. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Romeva ha afirmat que a Europa hi ha preocupació per com l'Estat espanyol i el govern de Mariano Rajoy han gestionat el procés:

"Des d'Europa no hi ha una opinió única, hi ha diversitat sobre la manera de veure el que passa a Catalunya. Hi ha preocupació per la mala gestió que n'ha fet el govern espanyol."

El cap de la llista independentista ha ressaltat que les eleccions el 27-S són una oportunitat històrica i que el cost de no intentar-ho hauria estat més elevat que no pas el d'intentar-ho:

"El cost d'implicar-m'hi és alt, però el de no fer-ho, encara més. Estàvem en un atzucac, i calia un esforç per desencallar-ho."

L'actitud del govern espanyol i la falta de voluntat negociadora és, en opinió de Raül Romeva, el que ha portat Catalunya fins a l'escenari actual, que ha dit "és l'únic escenari que ens han deixat":

"No hauria tingut necessitat de posar-me en un jardí com aquest si haguéssim fet les coses com a Escòcia."

Per Raül Romeva, l'adversari a batre a les urnes el 27 de setembre són els que no deixen decidir democràticament els catalans quin volen que sigui el seu futur. Ni la CUP ni el front del Catalunya, Sí que es Pot són, segons Romeva, adversaris de la llista, perquè amb aquests grups hi ha complicitat total. La ratlla està, segons ell, amb els que no deixen que es voti:

"La fractura important a Catalunya està entre els que volen decidir democràticament el nostre futur i els que no."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut