Cuba

Raúl Castro insinua reformes tot i la continuïtat del règim a Cuba

Poques hores després de ser investit, Raúl Castro i la resta d'autoritats polítiques cubanes han fet una crida a la continuïtat en assumir el poder arran de la renúncia de Fidel. Una continuïtat, però, que necessàriament haurà de canviar. I és que els ciutadans demanen canvis que millorin el seu nivell de vida, com per exemple les restriccions per viatjar a l'estranger. Raúl, per la seva part, ja ha insinuat l'aixecament d'algunes restriccions i ha apel·lat al diàleg i a l'autocrítica.

Actualitzat

Tres milions d'afiliats de la Central de Treballadors de Cuba han transmès un missatge a Fidel. Segons han assegurat, volen continuar fidels a les seves idees. El text destaca l'orgull que senten tots els col·lectius laborals de la nació per la seva força política i la seva confiança en el poble. A més, emfatitzen que continuaran l'obra que ha iniciat el líder cubà.

Cuba estrena nou president i nova etapa, després de cinquanta anys. Però en el govern tot queda igual. El continuisme estarà present fins que Fidel no es mori. Tot i això, Raúl, amb les seves paraules, ha insinuat l'aixecament d'algunes restriccions i ha apel·lat al diàleg i a l'autocrítica.

La situació econòmica del país encara és crítica, però Raúl, considerat un pragmàtic, diu que no es quedarà de braços plegats.

Anar al contingut