Rodrio Rato el juliol de 2011, anunciant la sortida a borsa de Bankia (ACN)
Rodrigo Rato el juliol de 2011, anunciant la sortida a borsa de Bankia (ACN)

Rato té fins dijous per ingressar a la presó en desestimar l'Audiència el seu recurs

L'expresident de Bankia està condemnat a 4 anys i 6 mesos pel cas de les targetes "black"

RedaccióActualitzat

Rodrigo Rato, expresident de Bankia i exministre d'Economia, té fins aquest dijous per entrar a la presó, on ha de complir una pena de quatre anys i sis mesos.

L'Audiència Nacional va considerar el també ex-director gerent de l'FMI culpable d'un delicte continuat d'apropiació indeguda per l'ús de les anomenades targetes "black" de l'entitat que presidia.

La sentència va ser ratificada fa tres setmanes pel Tribunal Suprem, que en la seva resolució afirmava que Rato "va mantenir i ampliar un sistema pervertit des de l'origen".

La trama de les targetes "black" va arribar a apropiar-se de 12 milions d'euros de l'entitat.

Ara, el mateix tribunal ha desestimat la petició de Rato de suspendre l'execució de la condemna mentre prepara un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

L'Audiència Nacional considera que correspon precisament al Constitucional pronunciar-se sobre el recurs de Rato, quan el presenti, i que, fins aleshores, ha d'ingressar a la presó dintre del termini establert, que acaba aquest dijous.

La posició de l'Audiència coincideix amb la que ja havia expressat la fiscalia.

Fins ara, una desena de condemnats per les targetes "black" han demanat la suspensió de l'execució de la condemna, i cap no ha obtingut una resposta afirmativa.

En canvi, quatre dels 15 condemnats a més de dos anys de presó ja hi han ingressat.

La resta ho ha de fer aquest divendres com a molt tard, tret de dos condemnats que van recollir la notificació més tard i tenen temps fins dilluns i un que pot fer-ho dimarts per motius familiars.

En total, a banda de Rato hi ha 63 condemnats pel cas de les targetes "black", a penes d'entre 4 mesos i els 4 anys i 6 mesos de Rato.

Només l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, va ser condemnat a una pena superior, de 6 anys, però va morir aquest juliol.

Ara per ara no se sap en quin centre penitenciari ingressarà Rato, ni quan ho farà, si aquest dimecres o dijous.

Anar al contingut