Una de les pantalles a la Borsa de Madrid per seguir la declaració de Rato (EFE)
Una de les pantalles a la Borsa de Madrid per seguir la declaració de Rato (EFE)
San Fernando de Henares

Rato acusa Rajoy de fer-lo fora de Bankia i d'intervenir el banc per motius polítics

A la segona sessió del judici, Rato ha dit que el Banc d'Espanya no es va oposar a la sortida a borsa amb descomptes del 40%

RedaccióActualitzat

Rodrigo Rato ha responsabilitzat directament Mariano Rajoy de fer-lo fora de Bankia quan l'entitat va ser intervinguda. L'expresident de Bankia i vicepresident del govern de José María Aznar ho ha dit en el judici per la sortida a borsa de l'entitat, en què se l'acusa d'haver enganyat els inversors.

Era el segon dia de la compareixença de Rato a l'Audiència Nacional per aquest cas. Si aquest dimarts, l'exvicepresident espanyol acusava el Banc d'Espanya de bona part dels mals de l'entitat, aquest matí ha assenyalat Mariano Rajoy com la persona que el va fer fora de Bankia el maig del 2012, en el que considera una operació política.

"A mi em va fer fora el president del govern, a mi personalment. Als altres senyors no ho sé perquè ja me n'havia anat. Però a mi em va fer fora el president del govern. O sigui, va ser una intervenció absolutament política."

 

Rato culpa a Rajoy d'haver-lo fet fora de Bankia

 

Alhora, Rato, en un to enèrgic, ha defensat la viabilitat econòmica de l'entitat.

"Hi havia una confiança que el projecte, donat el seu volum i les seves sinergies, era un projecte viable i, en aquest sentit, vam sortir en un moment en què l'acció sortia, doncs si, a un preu..., però es mantenia. Per tant, estàvem en el preu del mercat."

A preguntes de la Fiscalia, l'expresident de Bankia ha assegurat que el Banc d'Espanya no va mostrar cap recel per la sortida a borsa de l'entitat amb descomptes de fins al 40%, tot i que hi ha informes que acrediten aquesta oposició per part de l'organisme regulador.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPPJudicialDelictes econòmicsMariano Rajoy
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut