Rates al pati d'una escola pública de Barberà del Vallès

Es refugien a sota d'un contenidor que s'utilitza de magatzem de taules i mobles
Rates al pati d'una escola pública de Barberà del Vallès
Barberà del Vallès

Rates al pati d'una escola pública de Barberà del Vallès

Es refugien a sota d'un contenidor que s'utilitza de magatzem de taules i mobles
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

Les rates són els nous inquilins que des de fa unes setmanes viuen al pati de l'escola pública Elisa Badia de Barberà del Vallès. Es refugien a sota d'un contenidor que s'utilitza de magatzem de mobles del centre, que actualment s'està ampliant.

 


Les famílies demanen que es tregui el cubicle del patí. Estan preocupades per la insalubritat que suposen aquests animals.

Cristina Valderrama, mare de l'escola Elisa Badia:

"Les rates surten i poden mossegar. Fan pipí i caca i els nens petits agafen terra i es posen les mans a la boca sense rentar-se-les perquè són petits"

Aquest matí operaris de l'Ajuntament han posat tanques de filferro al voltant del contenidor per evitar que els nens s'hi acostin.

Daniel González, regidor d'Educació i Salut Pública de l'Ajuntament de Barberà del Vallès:

"La primera mesura és posar un perímetre de seguretat al costat del contenidor i a dintre unes capses que tindran verí. Assegurem que aquest verí no serà accessible pels infants de l'escola"

Eva Luis, mare de l'escola Elisa Badia:

"Han posat una tela metàl·lica que no arriba fins a terra i, a més, han posat cartró, que això en el moment que es mulli, a l'albada, ja no servirà de res. A més, de rates també n'hi ha de petites. És a dir, han fet plaga"

 

 

Es creu que les obres de condicionament de les vies del tren, molt properes al centre, podrien haver provocat l'aparició de les rates al pati.

L'Ajuntament es reunirà la setmana que ve amb l'escola i la Generalitat per trobar una solució definitiva que segurament passarà per aixecar un centímetre el contenidor i evitar així que les rates hi tornin a fer niu.

ARXIVAT A:
Salut

VÍDEOS RELACIONATS