Ramón Tamames, del Partit Comunista a candidat de Vox en la moció de censura a Sánchez

Tamames, doctor en Ciències Econòmiques, va començar la carrera política al Partit Comunista d'Espanya i ara serà el candidat independent de l'extrema dreta

Actualitzat

Ramón Tamames ha fet el pas i ha anunciat que està disposat a ser el candidat independent a la moció de censura que prepara Vox, segons ha avançat el diari El Mundo. Històric comunista, ara que toca els 90 anys, ha anat fins a l'altre extrem ideològic i es convertirà en el candidat del partit d'extrema dreta.

Ho ha confirmat aquest dimecres Vox, que ha anunciat que registrarà la moció de censura el dilluns 27:


Tamames va ser un dels referents de la Transició. Empresonat dues vegades, el 1956 i el 1976, aquest madrileny, catedràtic d'Estructura Econòmica, va entrar al comitè executiu del Partit Comunista el 1976, després de la mort del dictador Francisco Franco.

L'any següent es va convertir en diputat per Madrid en la primera legislatura de la democràcia. Després va ser vicealcalde de l'Ajuntament de Madrid durant el mandat del socialista Enrique Tierno Galván i va contribuir a la creació d'Esquerra Unida. Però als anys 80 ja es preveia la seva deriva cap a la dreta, i el 1989 va ingressar al Centre Democràtic i Social d'Adolfo Suárez.

Tamames, en un acte de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, l'any 2018
Tamames en un acte de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, l'any 2018 (Europa Press)

En una entrevista a Els Matins de TV3, el 2013, quan se li va preguntar a Tamames si se sentia comunista, va dir que "més que comunista, el que passava era que ingressàvem al PCE buscant la lluita contra el franquisme, perquè era l'únic que es movia".

Autor d'"Estructura Económica de España", també ha escrit sobre el procés independentista català, amb posicions alineades amb la dreta espanyola. Durant un acte organitzat per Societat Civil Catalana, el 2018, va dir que "la Constitució es va fer amb l'acord de Catalunya" i que "s'havia de respectar, per això la vam fer després de 40 anys de dictadura".

A finals d'any, el líder de Vox, Santiago Abascal, ja va anunciar la intenció de presentar una segona moció de censura, després del fracàs de la primera, l'octubre del 2020. Com a cap de cartell buscava algú que no milités a cap partit actualment, però amb experiència. Tot apunta que ja l'ha trobat.

ARXIVAT A:
Moció de censuraVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut