Futbol

Ramón Calderón es converteix en nou president del Reial Madrid confirmat ja per la junta electoral

Ramón Calderón s'ha convertit en el nou president del Reial Madrid, després que la junta electoral decidís de manera unànime proclamar-lo guanyador dels comicis, descartant el vot per correu, suspès de manera cautelar al jutjat. Per tant, només han valgut els vots presencials i Calderón en tenia més que ningú: 8.344. Ara caldrà veure si el nou president compleix les promeses: fitxar Fabio Capello com a entrenador i, com a jugadors, Cesc Fàbregas, Kaká, Robben i Van Nistelrooy.

Actualitzat

Darrere de Calderón han quedat  els candidats Juan Palacios, amb 8.098 vots, que abans de saber-se el guanyador ja havia anunciat la seva retirada del procés electoral. El tercer classificat, Juan Miguel Villar Mir, n'ha aconseguit 6.702 i va ser l'únic candidat que no va reconèixer la victòria de Calderón, i  va demanar que es comptabilitzin les paperetes del vot per correu. Juan Palacios, Lorenzo Sanz (2.377 vots)  i Arturo Baldasano (1.581 vots), en canvi, van reconèixer la victòria de Calderón. Gairebé 30.000 socis van exercir el dret a vot, que representen el 42,9% del cens electoral.

La junta ha tingut en compte que la candidatura de Calderón va ser la més votada a les eleccions i que el vot per correu està anul·lat de manera cautelar per un jutjat de Madrid, per declarar-lo per unanimitat com a nou president del Reial Madrid. Calderón ha hagut d'esperar gairebé 24 hores, però, al final, ha pogut assaborir el moment. Aquest dilluns a la tarda ha pres possessió del càrrec. Calderón ha assegurat que ja està treballant per complir les seves promeses: per començar, ha confirmat que Fabio Capello arribarà en les pròximes hores.

A la mateixa hora i a la seva seu electoral, Juan Miguel Villar Mir ha llegit un comunicat, sense possibilitat de preguntes, on ha deixat clar que s'està incorrent en un greu perjudici per als 11.000 socis que van emetre el vot per correu. El procés electoral s'ha acabat, però ara s'obre una gran fissura. En aquest sentit, Juan Palacios, el segon candidat més votat, ha anunciat que no accepta la vicepresidència que li ha ofert Calderón

Amb 55 anys, Ramón Calderón és el més jove dels cinc candidats a la presidència del Reial Madrid. Nascut a Palència i advocat de formació, va fer el primer assalt electoral el 91 com a vicepresident en la candidatura d'Alfonso Ussía. El 2002 va entrar a la junta de Florentino Pérez. Calderón ha promès donar el poder als professionals. Pedja Mijatovic és el seu director esportiu per al futbol, i Vlade Divac per al bàsquet. El vencedor de les eleccions assegura tenir lligades les incorporacions de Capello com a entrenador i tres jugadors: Cesc, Robben i Kaká. En el cas del brasiler, però, el Milan ho nega i ha denunciat Calderón en dues ocasions davant de la FIFA.

L'equip directiu que acompanyarà Calderón és el format pels vocals: Pedro Trapote, José Ignacio Rivero, Luis Bárcena, Pascual Cervera, Luis Guerrero, Juan Mendoza, Amador Suárez, Francisco Moreno, Antonio Medina i Vicente Boluda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut