Ramaders catalans s'organitzen per combatre les últimes incursions animalistes

Exigeixen que l'administració posi fre a les incursions a granges sense permís d'activistes animalistes

Actualitzat

Un grup de ramaders catalans han decidit organitzar-se i col·laborar per solucionar el problema que han suposat les últimes accions d'alguns animalistes. Les entrades d'activistes a diverses granges en els últims mesos han fet que els ramaders es reuneixin per coordinar-se i exigir a l'administració que actuï perquè no es repeteixin aquests fets.

 

 

Es queixen que les incursions d'aquests activistes sempre queden impunes. A més, poden arribar a malmetre l'estat de les granges i els animals ja que molts cops no compleixen les condicions sanitàries adequades. Com argumenten alguns ramaders, les incursions dels activistes poden esverar els animals, fet que disminueix la seva producció.

L'última gran incursió animalista va ser diumenge passat. 160 membres de l'organització Meat the Victims van entrar sense permís a una granja de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental, per denunciar les condicions dels animals. Aquesta acció ha estat la més massiva de l'organització a Catalunya, on han actuat per tercer cop des del març.

 

 

El que volen evitar els ramaders és que tots aquests activistes marxin de les granges sense ser identificats i sense conseqüències a posteriori. L'entrada sense permís dels grups animalistes suposa una altra preocupació pels ramaders, que asseguren que cuiden bé els animals i que treballen moltes hores per sobreviure.

El robatori d'un vedell

Els grangers denuncien que les accions van en augment. El cas més recent és el del Marc Teña. Aquest dimarts tres persones van entrar a la seva granja amb una furgoneta i van intentar robar un vedell. Teña explica que va evitar que se l'enduguessin i vincula l'acció amb els animalistes.

"Puc entendre que hi hagi gent que cregui que no s'ha de menjar carn o no s'ha de beure llet. El que no puc entendre és que vinguin aquí i es creguin amb el dret d'agafar un animal i emportar-se'l."

 

 

Per la seva banda Meat the Victims ha emès un comunicat desmarcant-se d'aquest robatori. Asseguren que les seves accions són pacífiques i no busquen cap enfrontament amb els ramaders.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut