Hiroshi Mikitani, fundador de Rakuten
Barcelona

Rakuten estudia instal·lar la seu europea a Barcelona

El desembarcament de la botiga online més gran del Japó estaria "madur"

RedaccióActualitzat

La multinacional japonesa Rakuten estudia instal·lar la seva seu europea a Barcelona. Segons confirmen diverses fonts al corrent de l'operació, l'empresa està mantenint contactes amb actors econòmics i també la Generalitat per demanar garanties d'estabilitat política i econòmica a l'hora de fer la inversió.

El desembarcament de l'actual patrocinador del Barça i la botiga online més gran del Japó podria representar la creació de centenars de llocs de treball, segons apunten les mateixes fonts.

Una de les persones que està exercint de mitjancer és el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que aquest mateix dimarts al matí apuntava aquesta possibilitat. Sense concretar de quina companyia es tractava, Sánchez Llibre ha volgut destacar que calia garantir l'estabilitat per aconseguir atreure inversions d'aquestes característiques.

"Ells volien saber exactament, o volien la certificació que jo els pogués dir des del punt de vista empresarial, i com a president de Foment, si a Catalunya aquells vectors que jo els deia d'estabilitat jurídica, estabilitat econòmica i estabilitat política es produïen. Jo crec que els vaig convèncer".
 

 

 

La consultora PwC assessora Rakuten en aquest projecte, i segons fonts al corrent de les gestions, el projecte estaria "madur", a l'espera de més reunions abans d'aquest Nadal. 

Segons Sánchez Llibre, l'empresa veu en Barcelona i Catalunya un "potencial importantíssim". Rakuten té la seu europea a Luxemburg, però ara estaria interessat a traslladar-se aquí.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut