Mariano Rajoy a la cimera de caps d'estat de la Unió Europea
Brussel·les

Rajoy veu "molt positiu" que la gent "hagi reflexionat" i baixi l'independentisme

Per Rajoy, el més sensat seria que JxCat i ERC proposessin un candidat "que no tingués problemes judicials"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que la baixada de l'independentisme que recull el CEO és "una bona notícia".

A Brussel·les, on participava divendres en una cimera informal dels caps d'estat de la Unió Europea, el president espanyol ha dit que és bo que els catalans hagin "reflexionat" sobre l'independentisme.

"És molt positiu que en aquests temps hi hagi gent que hagi reflexionat i hagi pensat si val la pena tot el que han viscut i el que seguim vivint ara."

"El que hem vist en aquests temps no condueix enlloc, ni ajuda a la convivència ni beneficia les relacions entre les persones. Tots sabem les ruptures que hi va haver entre amics, veïns i família."

Rajoy ha destacat que el que cal és "normalitat institucional, política, econòmica i social", perquè "la gent vol tranquil·litat".

En aquest sentit, Rajoy diu que cal que el Parlament comenci a tractar els temes que "interessen els ciutadans" i també que el 155 passi. Assegura que l'article 155 s'aixecarà "automàticament –no pas a conseqüència de cap decisió del govern– quan prengui possessió el president de la Generalitat escollit pel Parlament de Catalunya".

Amb tot, ha matisat que Puigdemont no podrà ser el president de la Generalitat i li ha retret la seva posició, perquè, segons Rajoy, perjudica els set milions de ciutadans de Catalunya.

"El que no té cap sentit és que per un senyor estiguem tots, començant pels set milions de ciutadans de Catalunya, en una situació com aquesta."

Al seu parer, el més sensat seria que el candidat proposat per JxCat i ERC fos una persona que no tingués problemes judicials "perquè és de sentit comú" i ha remarcat que Puigdemont no pot ser-ho, ja que hauria d'anar al Parlament i per a això necessitaria una autorització del Suprem.

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés català
Anar al contingut