Mariano Rajoy aquest divendres a Cadis
Mariano Rajoy aquest divendres a Cadis
Cadis/Madrid

Rajoy sobre Torra: "Caldrà jutjar-lo pels seus fets"

Méndez de Vigo adverteix Torra, recordant el seu passat relacionat amb les assegurances, que valori "el risc del que diu i el que fa"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit aquest divendres a Cadis que jutjarà el candidat a president de la Generalitat, Quim Torra, "pels seus fets", però ha garantit que en tot moment l'executiu farà que es compleixi la llei i la Constitució.

Rajoy ha dit que no coneix Torra, però, en relació amb els tuits que ha fet a favor de les tesis independentistes, ha considerat que "no reflecteixen el respecte i l'educació que ha vist majoritàriament en els ciutadans catalans".

"En qualsevol cas, caldrà jutjar-lo pels seus fets."

Rajoy s'ha mostrat ferm a garantir el compliment de la llei i la Constitució, i la unitat d'Espanya i espera que a partir d'ara s'iniciï una nova etapa a Catalunya.

Assumir riscos

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha advertit Quim Torra sobre les intencions del nou govern de la Generalitat. Méndez de Vigo ha recordat que Torra, que va ser venedor d'assegurances, ha de saber valorar "el risc del que diu i el que fa".

"He llegit en la seva biografia que el senyor Torra es va dedicar a les assegurances, en una època de la seva vida va ser venedor d'assegurances. Crec que qualsevol venedor d'assegurances valora perfectament el risc de les coses que diu i fa. I espero que ho faci."

 


El ministre portaveu ha mantingut que amb la constitució d'un nou govern a Catalunya s'aixecarà el 155 però alerta que si "s'incompleix la llei el govern actuarà exactament igual".

 

"Si aprenem de com ha actuat anteriorment el govern espanyol, no dubtarà a actuar amb fermesa si es produeix una situació similar a la que s'ha produït anteriorment. Més clar l'aigua."


Méndez de Vigo també ha aclarit que el govern espanyol mantindrà els controls sobre els pagaments del FLA que hi ha des del 2015 i que no estan lligats al 155, però aixecarà l'obligació de la Generalitat de presentar setmanalment els comptes.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut